TRIEST: Vader UFC Kampioen Khabib Nurmagomedov overleden Nieuws
Nieuws

TRIEST: Vader UFC Kampioen Khabib Nurmagomedov overleden

TRIEST: Vader UFC Kampioen Khabib Nurmagomedov overleden
TRIEST: Vader UFC Kampioen Khabib Nurmagomedov overleden

Abdulmanap Nurmagomedov, vader van UFC-kampioen Khabib, is op 57-jarige leeftijd gestorven aan complicaties van het coronavirus.

De vader en trainer van Khabib Nurmagomedov, Abdulmanap, is overleden in een ziekenhuis in Moskou. Dit als gevolg van complicaties van het coronavirus, hij werd slechts 57 jaar oud. Abdulmanap, een wereldberoemde mixed martial arts-coach, kreeg een hartaanval.

De diagnose van het dodelijke coronavirus werd gesteld, waarvoor een bypassoperatie nodig was. Waarna hij tweemaal in een medisch geïnduceerde coma werd geplaatst. Zijn toestand werd door artsen als 'ernstig maar stabiel' gemeld.

De strijd verloren

Maar nu is gemeld dat de de vader van de UFC kampioen zijn strijd met de ziekte helaas definitief heeft verloren. Nurmagomedov senior was eind april voor het eerst ziek geworden in zijn thuisland, de Russische Republiek Dagestan.

Abdulmanap werd in een plaatselijk ziekenhuis behandeld voor longontsteking achtige symptomen. Hij weigerde te worden getest op het coronavirus. Na een hartoperatie werd Abdulmanap in een medisch geïnduceerde coma geplaatst. Hij ontwaakte maar herstelde niet volledig.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws