UFC KAMPIOEN KHABIB: 'Coronavirus heeft mijn vader gesloopt'
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC KAMPIOEN KHABIB: ‘Coronavirus heeft mijn vader gesloopt’

UFC KAMPIOEN KHABIB: ‘Coronavirus heeft mijn vader gesloopt’

UFC KAMPIOEN KHABIB: 'Coronavirus heeft mijn vader gesloopt'

Khabib Nurmagomedov geeft update. Vader COVID-vrij, maar ’toestand is nog steeds ernstig’. Ik vertel hem elke dag dat ik hard heb getraind.

De band tussen UFC Kampioen Khabib Nurmagomedov en zijn vader Abdulmanap is zeer sterk. Eerder dit jaar raakte Abdulmanap in coma door complicaties van het coronavirus en lag op het randje. Tegenstrijdige bericht kwamen naar buiten, echter is de toestand van de vader van de kampioen nog steeds ernstig.

Steeds slechter

Abdulmanap werd eind april voor het eerst in het ziekenhuis opgenomen in Dagestan nadat hij een longontsteking had meegemaakt. Hij werd later overgebracht naar het militaire ziekenhuis in Moskou toen zijn toestand verslechterde.

Elke dag bezoekt Khabib vader Abdulmanap, die aangesloten blijft op machines en niet kan spreken. In een recent interview met Channel One Rusland gaf Khabib een update over de gezondheid van zijn vader. “Nu is de toestand van vader nog steeds ernstig. Hij ligt op de intensive care. Het coronavirus is verdwenen, maar de infectie heeft gevolgen voor de nieren en het hart,” zegt Khabib Nurmagomedov.

Virus weg maar toestand ernstig

Half mei werd gemeld dat Nurmagomedov wakker werd uit een medisch veroorzaakte coma nadat complicaties als gevolg van longontsteking leidden tot een hartoperatie in een militair ziekenhuis in Moskou.

“Nu is het virus verdwenen. Ik kom naar het ziekenhuis. Hij herkent mij, maar er is geen verbale communicatie, omdat hij onder de medicijnen zit. Elke dag bezoek ik hem een ​​half uur, houd zijn hand vast, praat, hij gebaart dat hij me herkent. “

Bedankt voor alles

Hoewel de toestand van Abdulmanap ernstig is, zegt Khabib dat hij er zeker van is dat de zorg van de dokter zijn vader weer gezond zal maken door middel van een uitdagend revalidatieprogramma.” Ik weet het zeker, de dokters zijn een van de beste ter wereld, ik twijfel er niet aan’, zei Khabib.

“Heel erg bedankt voor alles wat ze doen. In dit opzicht is alles erg goed. Het kost gewoon tijd, omdat de gevolgen erg moeilijk zijn en de revalidatieperiode moeilijk en lang zal zijn. ”

Bekijk ook

Breaking! Fury moet WBC-titel verdedigen tegen Whyte

De WBC heeft officieel opdracht gegeven

6 Vechters genoemd voor comeback McGregor (video)

Nu de Ier weer volledig mobiel is

Oud-Kampioen (42) KO’t rivaal in shock comeback

42yr old former world title holder "Big Daddy" Lucas Browne (30-3, 26 KO's) with the ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page