'Tragisch einde': Dood 29-jarig supertalent schokt vechtsportwereld Nieuws
Nieuws

'Tragisch einde': Dood 29-jarig supertalent schokt vechtsportwereld

'Tragisch einde': Dood 29-jarig supertalent schokt vechtsportwereld

Cem Kilic, een supermiddengewicht bokser die van Duitsland naar de Verenigde Staten emigreerde, is op 29-jarige leeftijd overleden. Hij werd rond de kerstperiode dood aangetroffen in Los Angeles.

De vermoedelijke oorzaak van zijn overlijden is een overdosis drugs. Kilic, geboren in Neustadt (Rijnland-Palts), had al enkele jaren te kampen met drugsverslaving en psychische problemen.

Kilic's Reis en prestaties in de bokswereld

Op 19-jarige leeftijd verhuisde Kilic, zoon van Turkse ouders, naar de VS. Hij trainde in Los Angeles en maakte zijn debuut op 6 december 2014. Tot aan zijn dood vocht hij in 18 wedstrijden, waarvan hij er 17 won, 11 daarvan door knock-out.

Kilic werd gezien als een serieuze kanshebber in het supermiddengewicht en werd onder andere getraind door de beroemde bokstrainer Freddie Roach. Hij verscheen op verschillende Showtime en ESPN-kaarten, waaronder de undercard van Tyson Fury vs. Tom Schwarz.

'Tragisch einde': Dood 29-jarig supertalent schokt vechtsportwereld
Cem Kilic (links) met UFC-ster Nate Diaz

Reacties en Herinneringen

Sahne Shapiro, de manager van Kilic, deelde zijn schok en verdriet: "Ik had nooit gedacht dat ik zoiets zou schrijven. RIP Cem Kilic, de eerste vechter die mij een kans gaf, iemand die van Duitsland naar Los Angeles verhuisde, 7 jaar met mij leefde en deel uitmaakte van mijn familie. De herinneringen die we samen hebben gemaakt, zullen nooit vervagen."

Ook het personeel van de Wild Card Boxing Club, waar Kilic regelmatig trainde, bracht eerbetoon aan de overleden bokser. Eyup Gozgec, voorzitter van de Turkse boksbond, betuigde ook zijn medeleven en wenste de nabestaanden veel sterkte toe.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws