TOPSPORT NIET TOEGESTAAN: Vechtsport events in gevaar – Vechtsport Info
Home / Nieuws / TOPSPORT NIET TOEGESTAAN: Vechtsport events in gevaar

TOPSPORT NIET TOEGESTAAN: Vechtsport events in gevaar

TOPSPORT NIET TOEGESTAAN: Vechtsport events in gevaar

Vrijdag maakte minister van Ark (VWS) bekend dat deze geen gehoor geeft aan het verzoek van NOC*NSF on topsporten toe te staan.

Het kabinet gaat geen gehoor geven aan het verzoek van NOC*NSF om andere sporten naast voetbal, ere- en eerste divisie en eredivisie vrouwen door te laten gaan. Wat dit voor gevolgen zal hebben voor komende grote vechtsport events in ons land zoals bijvoorbeeld GLORY 76 op 7 november is nog onduidelijk.

“Ik begrijp heel goed dat het nu voor mensen ontzettend lastig is. Maar ik kan de regels nu niet voor nog meer sporten oprekken.We moeten het virus eronder krijgen en we hebben dit niet voor niets besloten. Maar het is met pijn in het hart,” zo lichtte minister Van Ark (VWS) toe.

Geen vechtsport events

De competities liggen voorlopig vier weken stil, de maatregel is genomen om het coronavirus in te dammen. De vechtsportautoriteit (VA) melde afgelopen week op haar site: “De regering heeft bepaald dat training van een selecte groep topsporters onder voorwaarden en op goedgekeurde locaties mogelijk is. In de vechtsport beperkt dit zich tot sporters op het niveau UFC, Bellator, OneFC en Glory.

“De aanvraag voor de status van topsportlocatie voor de vechtsport wordt gecoördineerd door de VA, en beoordeeld door NOCNSF. “Of op professioneel niveau nog wedstrijden worden toegestaan, is nog onduidelijk. Hierover wordt nog overlegd door NOCNSF en de autoriteiten. ” Uit de verklaring van de minister valt op te maken dat de beslissing lijkt te zijn genomen.

Bekijk ook

Vechtbaas: Alvarez (37) vs. De la Hoya (48) ‘reële mogelijkheid’

Eddie Alvarez vs. Oscar de la Hoya is “een reële mogelijkheid”, bevestigt ONE Championship baas ...

Jonge Marokkaanse boksers spoorloos verdwenen in Polen

Het is eerder voorgekomen dat Marokkaanse atleten een reis naar Polen gebruikte om in Europa een verblijf te zoeken.

Sportscholen nog steeds niet open na versoepelen maatregelen

De sport blijft voorlopig het haasje, wanneer hier verlichting komt is niet duidelijk.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page