Bekende kickbokstrainer gearresteerd tijdens politieactie – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Bekende kickbokstrainer gearresteerd tijdens politieactie

Bekende kickbokstrainer gearresteerd tijdens politieactie

De voormalige kickboks coach van UFC ster Georges St-Pierre is gearresteerd voor deelname aan een misdaad organisatie en witwassen.

Kickboks coach Victor Vargotskii, die jarenlang bekende vechters trainde waaronder UFC legende Georges St-Pierre is opgepakt in Argentinië. De 56-jarige Vargotskii werd gezocht door de autoriteiten in Canada vanwege zijn vermeende rol in een grootschalige witwasoperatie.

Vargotskii is een van de negentien verdachten die zijn gearresteerd in verband met het witwassen van miljoenen dollars, en het verhandelen van verdovende middelen. De vermeende witwasoperatie van de bende hield het faciliteren van geldoverdrachten tussen criminele groepen in Montreal en drugs exporterende landen in.

Oorlogsveteraan

Vargotskii was ooit een kickbokscoach in de beroemde Tristar-sportschool in Montreal. In de vroege jaren 2000 werkte hij nauw samen met UFC-superster Georges St-Pierre. Tijdens het conflict tussen de Soviet Unie en Afghanistan was Vargotskii scherpschutter in een commando eenheid.

De politie nam $ 32,8 miljoen aan vreemde valuta, eigendommen en andere activa in beslag. Ook grote voorraden cannabis, cocaïne, hasj en methamfetamine werden in beslag genomen ter waarde van naar schatting $ 2,2 miljoen.

Over Sean van Dinter

Bekijk ook

Jonge Marokkaanse boksers spoorloos verdwenen in Polen

Het is eerder voorgekomen dat Marokkaanse atleten een reis naar Polen gebruikte om in Europa een verblijf te zoeken.

‘De gevaarlijkste bitch is terug’: Ex UFC-kampioen claimt titelgevecht

Joanna Jedrzejczyk wil de winnaar van Zhang Weili vs. Rose Namajunas

UFC-baas: Whiplash vechter de schuld van Matchmaker

Normaal gesproken zou UFC-president Dana White de man in het midden zijn tijdens de staredowns om ervoor te zorgen dat het niet uit de hand loopt.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page