Home / Nieuws / Top Bokser Nouchka Fontijn pakt de winst tijdens de Montana Cup

Top Bokser Nouchka Fontijn pakt de winst tijdens de Montana Cup

Nederland heeft toch heel wat bokstalent in huis, een daarvan is Nouchka Fontijn die de ene na de andere winst op haar naam zet. Vandaag heeft zij  in Parijs de Montana Cup gewonnen, dit gebeurde in de de finale van de gewichtsklasse tot 75 kilogram. In de partij stond zij tegenover de Hongaarse Timmea Nagy die zij met succes wist te verslaan.

Top Bokser Nouchka Fontijn pakt de winst tijdens de Montana Cup

Meest succesvolle vrouwelijk bokser

Fontijn is de Meest succesvolle vrouwelijk bokser van Nederland , ook is zij verkozen tot wereldboksster van het jaar 2017. Eerder wist zij het prestigieuze Feliks Stamm Memorial in Warschau op haar naam te schrijven (afgelopen maand). Ook bij de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro was zij zeer succesvol en wist zij het zilver binnen te slepen.

Europese titel op komst

De Europese kampioenschappen boksen staan voor de deur en Fontijn is hiervoor in voorbereiding. He EK wordt van 10 mei tot 19 mei gehouden echter is een locatie nog niet bekend gemaakt. Oorspronkelijk zou dit in Polen zijn maar deze hebben afgehaakt om het te organiseren. Fontein maakt een zeer goede kans op de EK titel en de verwachtingen zijn dan ook hoog.

Bekijk ook

Karate 1-Premier League, wie domineren de toernooien?

Karate: Live kijken naar de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires

In aanloop naar de Olympische Spelen van 2020 te Tokio is Vandaag het Olympisch Karate ...