Tegenstander bekend gemaakt voor comeback UFC-ster George St-Pierre Nieuws
Nieuws

Tegenstander bekend gemaakt voor comeback UFC-ster George St-Pierre

Tegenstander bekend gemaakt voor comeback UFC-ster George St-Pierre

Georges St-Pierre zal het op 14 december opnemen in een wedstrijd die wordt uitgezonden op UFC Fight Pass tegen Demian Maia , zo is bevestigd.

Het werd de afgelopen weken onthuld dat UFC legende St-Pierre voor het eerst zal deelnemen sinds zijn titel winnende prestatie tegen toenmalig middengewicht kampioen Michael Bisping in november 2017.

Hoewel hij niet opnieuw de 4oz handschoenen zal dragen (of in december, althans), belooft de wedstrijd een fascinerend gevecht te worden tussen een van de meest dominante kampioenen ooit in de UFC, St-Pierre, en een van de beste submission-experts die ooit in de kooi hebben gestreden, Maia.

Georges St-Pierre neemt het op tegen Demian Maia

"Eens in de zoveel tijd komt er iets voorbij dat je nog steeds echt motiveert", schreef Maia in een tweet op donderdag. "Grappling tegen Georges St. Pierre zal een enorme uitdaging zijn en geweldige motivatie. Jij, GSP, bent een van de grootste vechters ooit, die ik enorm respecteer. Ik ben er klaar voor! Ik kijk ernaar uit om deel te nemen aan het UFC-invitational."

Maia, 45 jaar oud, nam voor het laatst deel aan MMA in juni 2021, waar hij verloor van Belal Muhammad, wat zijn tweede opeenvolgende nederlaag was na een TKO-verlies tegen Gilbert Burns in maart van het voorgaande jaar.

Daarvoor had de Braziliaan 10 van zijn laatste 13 UFC-gevechten gewonnen, waarbij zijn laatste overwinning een submission was tegen Ben Askren. In totaal heeft hij 14 overwinningen behaald door middel van submission uit zijn 28 overwinningen. In vergelijking daarmee heeft St-Pierre zes overwinningen behaald door middel van submission uit zijn 26 overwinningen.

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws