Tayfun Ozcan teruggetrokken van Enfusion Final 8 Abu Dhabi - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Tayfun Ozcan teruggetrokken van Enfusion Final 8 Abu Dhabi

Tayfun Ozcan teruggetrokken van Enfusion Final 8 Abu Dhabi

Slecht nieuws voor de Tayfun Ozcan fans, zij zullen hun held niet zien vechten in Abu Dhab op Enfusion Final 8 Abu Dhabi.

Via Facebook werd gisteren bekend gemaakt door Aziz Ameziane (Trainer/Coach bij Siam Gym), dat het Tayfun wegens meerdere blessures niet zal lukkenom op dit evenement te vechten. Hij heeft een herstelperiode nodig om, hij heeft een herstel periode nodig om in Februari 2018 te kunnen knallen op Enfusion in Eindhoven, waar hij tegen topvechter Andy Souwer in de ring zal staan.

Tayfun Ozcan teruggetrokken van Enfusion Final 8 Abu Dhabi

Geen deelname aan de Final 8

“Zoals jullie eerder vandaag hebben vernomen is er na overleg met het management van Tayfun Ozcan het besluit genomen om league winnaar Tayfun Ozcan terug te trekken van deelname aan het indrukwekkende 8 mans toernooi volgende maand in Abu Dhabi”.

“Het besluit is tot stand gekomen nadat er bij hem verschillende blessures zijn geconstateerd na de gewonnen partij van gisteravond. Verder onderzoek zal uitwijzen wat de blessures exact zijn en hoe de behandeling/herstel gestalte zullen krijgen. Verder heeft hij de afgelopen 3 maanden 3 partijen gedraaid waarbij zijn lichaam nauwelijks rust heeft gehad om optimaal te herstellen. Dat heeft zijn lichaam ook niet goed gedaan. In de voorbereiding naar deze partij toe is dit meerdere malen geconstateerd”.

“Tayfun wilde ondanks de bovengenoemde factoren alsnog deelnemen en uiteraard begrijpelijk. Desalniettemin heeft de trainingsstaf van SIAM-GYM uitdrukkelijk het verzoek bij Enfusion neergelegd om hem terug te trekken van deelname. Dat verzoek is zoals jullie wellicht weten na goed overleg ingewilligd”.

“De focus ligt nu voor de volle 100 procent op zijn herstel en daarna voor de volle 200 procent op de heer Andy Souwer”.

Groot toernooi met een geldprijs van maar liefst €100.000

Het zal geen gemakkelijk besluit zijn geweest om Tayfun terug te trekken, naast dat het een van de meest gedreven en getalenteerde vechters is in Nederland, was er ook een mooie prijs te verdienen. Tyfun had daar zeker een grote kans op gehad. Als je zijn partij ook bekijkt van afgelopen zaterdag tegen Petchchaiyo Banchamek, dan had je kunnen zien dat hij heel wat in huis heeft om zo’n prijs binnen te slepen. Wij wensen Tayfun een snel en goed herstel toe, en zien er naar uit hem binnenkort weer te zien schitteren in de ring.

 

 

Bekijk ook

Badr Hari geeft inkijkje in eigen sportschool keten

Badr Hari geeft kijkje in eigen sportschool keten | video

Het is mijn verjaardag, dus laat ik wat verjaardagsnieuws met jullie delen

Tiener gebruikt MMA tegen volwassen kerel! 'Hier die tv' | video

Tiener gebruikt MMA tegen volwassen kerel! ‘Hier die tv’ | video

Een tiener die een gestolen tv wilde terughalen raakte in gevecht met een volwassen kerel

Mes in de rug! UFC-ster Khabib verliest wereldtitelhouder

. De organisatie is eigendom van Khabib Nurmagomedov

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page