Home / Nieuws / Supergevecht voor Amanda Nunes na winst op Germaine de Randamie

Supergevecht voor Amanda Nunes na winst op Germaine de Randamie

Amanda Nunes (screenshot YouTube)

Als zaterdag 14 december UFC kampioen Amanda Nunes er in slaagt, om de Nederlandse Germaine de Randamie te verslaan, staat de deur naar een episch gevecht open.

Amanda Nunes is een van de beste vrouwelijke MMA-vechters bij de UFC fans en promotors schreeuwen om een supergevecht tussen Nunes en bokssuperster Claressa Shields, een overwinning op Germaine de Randamie op UFC 245 opent de deur voor Nunes om dit soort opties realistisch te verkennen.

Eigenaar van zowel de bantamgewicht als vedergewicht titel van de UFC, is Nunes de eerste en enige kampioen in twee gewichtklassen bij de vrouwen in de UFC-geschiedenis. Met een winstreeks van negen gevechten, waarbij zes van de overwinningen via een finish in de eerste ronde komen.

Zo sterk als een man

Nunes en Shields hebben al geruime tijd via internet elkaar uitgedaagd, waarbij Shields herhaaldelijk vertelde hoe ze graag tegen Nunes zou vechten en “haar in slaap zou brengen”. Hoewel UFC-president Dana White geïnteresseerd lijkt te zijn en de promotor van Shields ongetwijfeld aan boord is, moeten Nunes en Shields eerst voor de zaken zorgen.

Nunes vaak in staat haar tegenstanders te overweldigen met behulp van haar ongelooflijke krachtvoordeel. Nunes wordt beschouwd als even sterk als sommige van de mannelijke vechters in vedergewicht en staat bekend om haar brute slagkracht en wrede worpen.

Overtuigen

Om een ​​potentieel supergevecht op te zetten, moet Nunes niet alleen zien te winnen, ze moet ook overtuigend winnen. En heeft Nunes waarschijnlijk een reden om Dana White te overtuigen om te proberen het gevecht te laten plaatsvinden.

Terwijl door de jaren heen andere massale cross-over supergevechten hebben plaatsgevonden, zou een ontmoeting tussen Nunes en Shields ongetwijfeld aangemerkt worden als de grootste matchup in de vrouwelijke vechtsportgeschiedenis.

Bekijk ook

Smsje verpest illegale video stream McGregor vs Cerrone

Het illegaal streamen van UFC events is verboden en zelfs strafbaar

UFC-Vechter Bisping: ‘De nacht dat ik bijna werd vermoord’

Michael Bisping heeft veel meegemaakt

ROBBIE HAGEMAN: ‘Conor McGregor wees mij op een kerk’ (video)

Hij was in de bloei van zijn kickboks carrière , Robbie Hageman echter werd er ...