Home / Nieuws / SPORTSCHOOL KOMT IN OPSTAND: ‘Ik open mijn deuren basta’

SPORTSCHOOL KOMT IN OPSTAND: ‘Ik open mijn deuren basta’

Niet alleen in Nederland is er frustratie bij sportscholen die gedwongen dicht zijn. Ook in Canada is de maat vol bij sportschoolhouders.

Lee Mein, eigenaar van de Canadian Martial Arts, krijgt gemengde reacties na de aankondiging dat hij zijn sportschool op 1 juni zal heropenen zonder aanvullende coronamaatregelen. Mein zei dat hij gefrustreerd was over de inconsistente, tegenstrijdige toepassing van sommige van de bestaande regels.

Het beleid is krom

‘Mensen hebben het recht om te doen wat ze willen, weet je,’ zei Mein in een interview met CTV News. ‘Ik kan in een winkel staan ​​naast een persoon in een gangpad die spullen op de plank zet, dat is oké. Maar de slijterijen zijn open en ik kan langs een persoon lopen in de slijterij, maar een persoon kan niet naar een AA-bijeenkomst gaan. “

De regering van Alberta heeft nog niet aangekondigd wanneer sportscholen mogen worden geopend. Maar sommige provincies zoals British Colombia hebben, onder bepaalde beperkingen de zaken versoepelt. Omdat vechtsporten een sport met veel contact zijn, zei Mein dat zijn sportschool al vóór COVID-19 strikte sanitaire protocollen had.

Alle regels in acht genomen

“We hebben desinfecterende en schone doeken om alle apparatuur na elk gebruik af te vegen”, voegde hij eraan toe. ‘We hebben strikte regels om schoon naar de sportschool te komen. We hebben hier een reden om te douchen: er wordt gedoucht voordat mensen trainen.”

Mein zei dat de belangrijkste reden waarom hij zijn sportschool wil heropenen duidelijk is. Omdat sporten een uitlaatklep is die veel mensen gebruiken om hun algehele mentale gezondheid te verbeteren. Hij hoopt door heropening op zijn minst mensen aan het praten krijgen. Over hoe de geestelijke gezondheid hen heeft beïnvloed. Als trainer van zijn klanten vindt hij het zijn verantwoordelijkheid is om voor hen te zorgen.

Bekijk ook

Mike Tyson uitgedaagd door voormalig UFC-kampioen

Bokslegende Mike Tyson maakt zich op voor een sensationele terugkeer naar de ring, 14 jaar ...

STILTE DOORBROKEN: Bellator MMA keert 24 juli terug met event

Op het Bellator MMA-front was het de afgelopen maanden stil, maar dat kan in de ...

GLORY brengt kickbokswedstrijden op regionale zenders

Hoe stil het nog is voor een aankondiging van nieuwe events en plannen bij GLORY ...