Sportscholen zaterdag open! Nederland is de lockdown zat
Home / Nieuws / Sportscholen zaterdag open! Nederland is de lockdown zat

Sportscholen zaterdag open! Nederland is de lockdown zat

Sportscholen zaterdag open! Nederland is de lockdown zat

De roep om de sportscholen weer te openen wordt steeds groter. Het verzet tegen de lockdown groeit, er is geen draagvlak meer.

Steeds meer gemeentes steunen de ondernemers in hun regio om vanaf zaterdag de deuren weer te openen. Burgemeesters sturen brandbrieven en zeggen niet te gaan handhaven. Ook uit de hoek van de sportscholen komen geluiden dat deze de deuren zullen openen. Op social media komen de eerste geluiden al naar buiten (lees door onder FB Post).

Dit kan niet meer

De recente lockdown is voor velen een onbegrijpelijke en vol met contradicties. De Omnikron variant van het coronavirus eist minder ernstige slachtoffers en de grote toeloop op de ziekenhuizen blijft uit. De druk op de IC’s zijn te verwaarlozen met die in de vorige pandemie. Landen om ons heen zeggen Omnikron te vergelijken met een gewone griep, wanneer volgt ons land is de vraag bij velen.

Dat Ernst Kuipers de voormalige minister Hugo de Jonge vervangt deed bij velen de angst om het hart slaan. Kuipers komt uit de gezondheidzorg en zou er alles aan doen zolang mogelijk een lockdown te handhaven, of dat zo zal zijn moet gaan blijken. Echter lijken de getroffen ondernemers het niet meer te pikken en forceren een opening.

Kwaad bloed

Kuipers kreeg onlangs veel kritiek door in zijn ziekenhuis de fitness open te houden voor het medisch personeel, dit zette kwaad bloed bij sportschoolhouders die nu ook open willen. Kuipers zegt dat de pandemie uit de hand loopt als iedereen zijn eigen weg gaat.

Minister Dilan Yesilgöz van Justitie en Veiligheid, verzoekt iedereen om ‘zijn eigen verantwoordelijkheid en rol in de coronacrisis’ te nemen. Ook geeft zij aan dat er gewoon gehandhaafd zou kunnen worden. Toch wordt verwacht dat dit niet snel zal gebeuren.

Het OMT zal morgen met het kabinet en de betrokken bewindspersonen in overleg gaan. Vrijdag zal er tijdens de persconferentie om 19.00 uur een en ander verduidelijkt worden door premier Rutte en minister Kuipers. Officieel eindigt de lockdown deze zaterdag.

Bekijk ook

Boksicoon Tyson Fury’s coach onthult reden pensionering kampioen

Fury is vastbesloten om door te gaan met trainen

‘100 miljoen!’ Sexy model gaat boksen na verliezen rechtszaak tegen Kardashians

Blac Chyna gaat vechten in bokswedstrijd voor beroemdheden

‘Bruce Lee McGregor’s’ nieuwste boksvideo bekritiseerd: ‘Niet geloofwaardig’

Ook vergelijkt McGregor zich met Bruce Lee, iets wat niet goed valt

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page