Sport essentiële sector! Tweede Kamer wil de deuren openen Nieuws
Nieuws

Sport essentiële sector! Tweede Kamer wil de deuren openen

Sport essentiële sector! Tweede Kamer wil de deuren openen

Gisteravond werd duidelijk dat de Tweede Kamer wil dat sport een essentiële sector wordt. Dit houdt in dat deze vrijgespeeld wordt van een corona lockdown.

Een ingediende motie van het CDA en de VVD werd door alle aanwezige partijen ondersteund. Deze ligt nu voor bij het kabinet, als deze wordt uitgevoerd mogen de deuren van de nu gesloten sportscholen weer open.

Joba van den Berg van het CDA, indiener van de motie direct na het Kamerdebat in Langs de Lijn en Omstreken: ,,Het is vreemd dat de coffeeshops en slijterijen wel open zijn, maar dat sporten niet kan.”

Duurt nog wel even

Dat de motie is ingediend zegt niet dat deze snel aangenomen wordt. De Tweede Kamer heeft het kabinet verzocht te laten onderzoeken hoe de sportsector essentieel aangemerkt kan worden.

,,We hopen dat sport een veel belangrijkere rol krijgt bij eventuele toekomstige maatregelen", aldus Van den die ondanks de aangenomen motie niet verwacht niet dat sporten al tijdens de huidige lockdown, die tot 14 januari geldt, mogelijk wordt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws