Slachtoffer wil heropening strafzaak tegen GLORY Kickbokser Benny Adegbuyi Nieuws
Nieuws

Slachtoffer wil heropening strafzaak tegen GLORY Kickbokser Benny Adegbuyi

Slachtoffer wil heropening strafzaak tegen GLORY Kickbokser Benny Adegbuyi

Benjamin Adegbuyi kan alsnog vervolgd worden voor zware mishandeling. De topkickbokser riskeert de heropening van een strafzaak, die eerder tegen hem werd aangespannen. Wegens zware mishandeling van een beveiliger in juni 2009.

De Roemeense krant Gandul, meld dat Adegbuyi die in eerste instantie als onschuldig werd bestempeld door de rechtbank, alsnog in de problemen kan komen. De rechters die oordeelden dat Adegbuyi onschuldig zou zijn, worden aangeklaagd door de beveiliger wegens corruptie.

Gevreesd onderzoek

De drie rechters van het Hoge Hof van Cassatie en Justitie hadden Adegbuyi vrijgesproken. Ze worden nu echter aangemeld bij de gevreesde SIIJ (Sectie Onderzoek naar Misdrijven in Justitie), waar het slachtoffer een nieuw proces aanvraagt.

Gandul kreeg de aanklacht in handen die zou kunnen leiden tot de hervatting van het proces van Adegbuyi. Mocht deze alsnog worden hervat dan hangt Adegbuyi waarschijnlijk een gevangenisstraf boven het hoofd.

Blijven invalide

Adegbuyi zou in 2009 de beveiliger, Ioan-Vasile Pui, in een discotheek dusdanig hebben mishandeld dat de man blijvend invalide is. Hierdoor raakte het slachtoffer aan lager wal.

De beschuldigingen van Pui tegen drie rechters van de HCCJ
stelt ondermeer. Dat de vrijspraak van Adegbuyi, het resultaat was van een "manipulatie" van het bewijsmateriaal in het dossier. Hoewel dit bewijsmateriaal "duidelijk" was volgens de eisende partij.

De cel in

Mocht het nieuwe onderzoek uitwijzen dat er inderdaad fraude is gepleegd. Dan wacht Adegbuyi hoogstwaarschijnlijk alsnog celstraf, iets wat volgens de aanklacht, de kickbokser destijds mede wilde voorkomen om niet ontslagen te worden door GLORY. En zullen ook de rechters worden vervolgd.

Hoe de kickboks organisatie tegenover de zaak staat is niet bekend.

? ZIE OOK ?

https://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/topkickbokser-daniel-ghita-ik-wil-eerst-excuses-van-benjamin-adegbuyi/

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws