Saunders klaar voor Golovkin in December! Nieuws
Nieuws

Saunders klaar voor Golovkin in December!

Saunders klaar voor Golovkin in December!

WBO middengewicht kampioen Billy Joe Saunders zegt dat hij klaar is om in december tegen Gennady "GGG" Golovkin de boksring in te gaan!

Saunders klaar voor Golovkin in December!

Golovkin was afgelopen zaterdagavond te zien in een tamelijk hard gevecht tegen Saul "Canelo" Alvarez in de T-Mobile Arena in Las Vegas, Nevada. Dit trok de aandacht van Billy Joe Saunders, en wil hij Golovkin in december in de boksring ontmoeten. Echter is Saunders ook geïnteresseerd om te vechten tegen de momenteel inactieve weltergewicht Amir Khan, die 1 ½ jaar niet heeft gevochten sinds hij in de 6e ronde uitgeschakeld werd, in zijn laatste gevecht. Hoe het bij de World Boxing Organisatie zal landen is de grote vraag. Sanctioneren ze Khan als tegenstander voor Saunders om zijn WBO middengewichtstitel te verdedigen, of moet hij hem verdedigen tegen een andere tegenstander? Khan heeft in 2 1/2 jaar niet gewonnen sinds zijn overwinning op Chris Algieri op 29 mei 2015.

Ik denk niet dat ze klaar zijn voor december

Zo zei Saunders afgelopen zaterdagavond via ESPN Deportes. "Ik wil gewoon een goed gevecht, een groot gevecht, dat is waar ik het beste in ben. Amir Kahn is een bekende en ik heb hem jarenlang bestudeerd. Dus als hij bereid is tot middengewicht te komen, zoals hij deed voor Canelo, zou hij kunnen denken dat hij een kans heeft om mijn wereldtitel te winnen". Hoe staat de WBO er tegenover dat Saunders zijn titel zal verdedigen tegen Khan, een vechter die niet in de top 15 bij middengewicht voorkomt, en niet meer dan 2 ½ jaar heeft gevochten? Het zou slechte reclame zijn voor de WBO als Saunders zijn WBO-titel tegen Khan verdedigde.

Dan maar Glolovkin

Golovkin, 35, heeft nu tijd zat door om te beslissen of hij een rematch tegen Canelo wil vechten in mei van volgend jaar. Golovkin vecht meestal minstens 3 keer per jaar. Tot dusver heeft Golovkin in 2017 tweemaal gevochten tegen Danny Jacobs op 18 maart, en Canelo afgelopen zaterdagavond. Als Golovkin in 2017 een derde keer wil vechten, dan is Saunders de beste man om tegen te vechten. Het is een makkelijke strijd voor Golovkin, gezien hoe zwak Saunders is als het op stoten aankomt. Saunders lijkt nu tegenwoordig meer tegen zijn eigen gewicht te vechten. Maar zelfs als Saunders niet gedwongen was om enorm in gewicht dalen om tot de middengewicht klasse te komen, heeft hij nooit genoeg slagkracht, en wordt hij na 6 ronden al de ring uitgeslagen.

Saunders bijna verslagen

Monroe Jr. had een echte kans om Saunders afgelopen zaterdagavond te verslaan, als hij een paar extra stoten had uitgedeeld, en in de aanval ging in plaats van het voor 12 ronden op veilig te spelen door hem gewoon te jabben. Dat was een echte verspilde poging van Monroe. Hij had een zwakke kampioen tegen zich in Saunders. Hij was tevreden om het veilig op 12 ronden te spelen en gewoon proberen te overleven.

Golovkin zou een grote favoriet zijn om Saunders te verslaan als de twee elkaar in december tegenkomen. Het is niet echt een gevecht voor in de Verenigde Staten, maar het zou goed in het Verenigd Koninkrijk kunnen, waar Golovkin een groot aantal Britse boks fans heeft. Het zou niet verwonderlijk zijn als Golovkin de fans aan zijn kant heeft, in een gevecht tegen Saunders, als hij besluit om hem in het Verenigd Koninkrijk te ontmoeten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws