Satisch Jhamai: waar zijn de Nederlandse kickboksers gebleven? Nieuws
Nieuws

Satisch Jhamai: waar zijn de Nederlandse kickboksers gebleven?

Satisch Jhamai: waar zijn de Nederlandse kickboksers gebleven?

Satisch Jhamai: waar zijn de Nederlandse kickboksers gebleven?

Op zoek

Satisch Jhamai: "Ik zoek een B-klasser kickboksen -72.5 kg, die wilt knokken tegen een vechter uit Hongarije. Wie o Wie durft het aan? Ik leg je geen verkoopverplichting op, maar verwacht enkel een knalpartij! Je kunt je vechter per pm aanmelden."

Satisch Jhamai is partner bij Boksschool Houwaart in Den Haag . Hij is de eigenaar van Shaolin-Ryu & Fight club Den Haag en Trainer Coach M.M.A. , Kickboksen. Zijn organisatie is de bakermat in het Haagse waar grote vechters worden klaargestoomd voor bijvoorbeeld UFC en Bellator. Fight Club Den Haag is dan ook de grootste Nederlandse MMA netwerk organisatie.

De kracht van social media

Jhamai doet zijn ietwat ongenuanceerde uitspraak op Facebook omdat hij al sinds juni van dit jaar op zoek is naar een B-vechter. "Je moet het dan ook niet te letterlijk opvatten," geeft hij aan in een telefonisch interview. "Nederlandse kickbokser scoren internationaal hoog en hebben veel kwaliteit, maar kom dan ook knokken. Het is een standaard B-partij, een goed leerweg.

In de A-partijen moet je je strepen gaan halen." Hij heeft voor deze partij diverse sportscholen aangeschreven maar niemand van de B-vechters leek geïnteresseerd te zijn in een B-partij tegen de Hongaarse Renato Goman die volgens zijn manager een hele goeie boks achtergrond heeft. Jhamai geeft ook aan dat Goman binnen drie uur na de Facebookpost was voorzien van een Nederlandse tegenstander. Adnane Abdelghani van Team Suboxer zal op 30 september aanstaande in de ring vechten tegen Goman.

"Vroeger werd iedereen voor een vechtsporttoernooi ingewogen en moest je gewoon vechten, het maakte niet uit tegen wie je moest uitkomen. Tegenwoordig worden partijen uitgestippeld, ver van te voren." Tegenwoordig is er volgens Jhamai toch een klein minpuntje. Vechters kiezen volgens hem een tegenstander uit. "Fight Club werkt niet mee aan dergelijke praktijken. Als je op de Fight Club Den Haag kaart staat, zul je moeten knokken voor wat je waard bent." Aldus Satisch Jhamai.

Satisch Jhamai: waar zijn de Nederlandse kickboksers gebleven?

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws