RTL Boxing Stars: Wat zegt trainer en bokslegende Gilbert Hallie? - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / RTL Boxing Stars: Wat zegt trainer en bokslegende Gilbert Hallie?

RTL Boxing Stars: Wat zegt trainer en bokslegende Gilbert Hallie?

Gilbert Hallie met Rapper “Je Broer” Foto Facebook

Acht bekende vrouwen en zestien bekende mannen worden door middel van intensieve training klaargestoomd voor hun allereerste bokstoernooi tijdens Boxing Stars, dat op woensdagavond 31 oktober om 20.30 wordt uitgezonden op RTL 5.

Tijdens dit sportief gebeuren worden de BN’ers voor hun training bijgestaan door legendes uit de bokswereld en toptrainers. Vechtsportinfo ging in gesprek met een paar van deze trainers en vroeg hen onder andere wie ze trainen en wat zij vinden van het programma Boxing Stars.

Gilbert Hallie

Gilbert begon op 9-jarige leeftijd met boksen. Hij was eigenlijk te jong, maar moest en zou meedoen met de ‘grote jongens’. Al snel stapte Gilbert over naar VBSK Albert Cuyp. Hij had twee grote voorbeelden: zijn vader en Mohammed Ali. In zijn bokscarrière werd Gilbert 2 keer Nederlands Kampioen bij de junioren. En 3 keer Nederlands Kampioen bij de senioren. En stond op negende plek van de wereldranglijst. Toen hij 24 werd, besloot Gilbert profbokser te worden. (bron: VBSK)

“Daar neem ik mijn petje voor af”

Hallie traint op dit moment 6 dagen per week met Thomas Cox, Jennifer de Jong en Tim Jebroer (Timothy Kimman) en is verbaasd over de inzet en het uithoudingsvermogen van de  BN’ ers. Hij traint de BN’ers op Boksschool VBSK Albert Cuyp en loopt met ze hard in het Oosterpark in Amsterdam. “Ik ging met ze lopen in het Oosterpark, zware interval en zo. Ze waren allemaal kapot maar ze hielden het wel vol. Hun mentaliteit is best wel goed, en dat moet je in de ring ook hebben. Daar neem ik mijn petje voor af.”

Maar er is ook kritiek op Boxing Stars. Sommige mensen zijn van mening dat het programma niets met boksen heeft te maken en zelfs een aanfluiting zou zijn voor de bokssport. Over die kritiek in de aanloop naar de eerste uitzending zegt Gilbert het volgende: “Mensen hebben altijd kritiek, dat mag ook wel. Ik weet wat de BN’ers ervoor moeten doen. Zoveel trainen in zo’n korte tijd. Het is best wel een harde en zware sport. Ze doen het toch maar even, 6 dagen per week, soms zelfs twee keer per dag.” 

Gilbert vindt Boxing Stars juist mooie reclame voor de bokssport. “De bokssport zit een beetje in de slop,” zegt Gilbert. “Alles gaat over kickboksen en MMA, maar boksen is toch ‘The noble art of selfdefence’.”

Gilbert Hallie – Foto van de Facebookpagina van Gilbert Hallie (met toestemming van Gilbert Hallie)

Boxing Stars

Boxing Stars is vanaf woensdag 31 oktober wekelijks om 20.30 uur te zien op RTL 5. In de eerste aflevering leggen Kaj van der Voort en Rein van Duivenboden elkaar het vuur aan de schenen. Ook Taeke Taekema en Danny Froger stappen voor hun eerste duel tegenover elkaar de ring in. Bij de dames strijden Jessie Jazz Vuijk en Laura Ponticorvo tegen elkaar.

Aflevering 1
In de eerste aflevering staan er drie gevechten op het programma. Uit elke categorie één.

Mannen lichtgewicht: Kaj van der Voort – Rein van Duivenboden
Mannen zwaargewicht: Taeke Taekema – Danny Froger
Vrouwen: Jessie Jazz Vuijk – Laura Ponticorvo

Aflevering 2
Ook de gevechten van de tweede aflevering heeft RTL bekendgemaakt.

Mannen lichtgewicht: Michael Boogerd – Thomas Cox
Mannen zwaargewicht: Juvat Westendorp – Rick Brandsteder
Vrouwen: Michella Cox – Amanda Tsatsos

Bekijk ook

Vechter kopt keihard knietje terug en gaat knock-out | video

Vechter kopt keihard knietje terug en gaat knock-out | video

Mariano Pupi weet hoe hij zijn knieën moet gebruiken

Krachttraining voor vechtsporters! 'Lange termijn investering'

Krachttraining voor vechtsporters! ‘Lange termijn investering’

Het huwelijk van krachttraining en vechtsporten is een onderwerp van discussie in sportscholen

Jamal Ben Saddik: 'Niemand krijgt ons op de knieën'

Jamal Ben Saddik: ‘Niemand krijgt ons klein’

Jamal Ben Saddik scoorde gisteren een eerste ronde knock-out op Benjamin Adegbuyi

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page