Robin van Roosmalen overstap naar het MMA? - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Robin van Roosmalen overstap naar het MMA?

Robin van Roosmalen overstap naar het MMA?

Is een overstap naar het MMA een optie voor Robin van Roosmalen?

Glory lichtgewicht kampioen Robin van Roosmalen. De agressieve nederlandse kickboxer is een van de meest voor de hand liggende vechters die de overgang naar Mixed Martial Arts zou kunnen maken. Met 50 overwinningen in 69 kickboks gevechten, is het veilig om te zeggen dat Van Roosmalen een van de beste ter wereld is in de 70,0 kg klasse. In zijn eerste twee MMA-gevechten versloeg hij beide tegenstanders in de eerste ronde in de veergewicht divisie voor zijn debuut en in bij de licht gewichten in zijn tweede gevecht.

Is een overstap naar het MMA een optie voor Robin van Roosmalen?

Een van de meest spannende kickboksers

Als je naar Robin van Roosmalen’s kickboks stijle kijkt, zie je dat hij een van de meest spannende kickboksers is om naar te kijken. Hij heeft een zeer agressieve stijl, omdat hij comfortabel in het spel zit en goede combinaties maakt. De snelle en verwoestende hoeken van Van Roosmalen zijn zijn beste wapens en hij gebruikt ze zeer effectief met snelheid, timing en nauwkeurigheid. Zijn stijl doet denken als eerste aan Wanderlei Silva. Een ander groot wapen voor hem is zijn been technieken, hij gebruikt ze typisch aan het einde van een combinatie met snelheid en kracht. Terwijl zijn zware actie hem een voordeel geeft hij een zeer goede verdediging, omdat hij effectief aanvallen blokkeert en deze effectief pareert.

Aanvaller van wereldklasse met grote kracht

Het Golden Glory-product is niet alleen een aanvaller van wereldklasse met grote kracht voor de divisie waarin hij vecht, maar hij is ook geen vreemdeling in het te worstelen en grond vechten. Robin van Roosmalen is opgegroeid in een familie van kickboksers, maar heeft meerdere disciplines gevolgd in zijn vader’s sportschool en behaalde een zwarte band in Judo. Momenteel wordt beschouwd als een top vijf veergewicht kickbokser ter wereld, ooit maakte Van Roosmalen zijn MMA debuut al in februari 2016, waar een zware hoek stoot hem in de ​​tweede ronde via knockout de overwinning bracht. In maart 2017 voerde hij in zijn tweede gevecht met de eerste ronde uitschakeling van tegenstander door TKO.

Brede kennis en vaardigheden

Als ‘Pokerface’ met kickboksen stopt, kan hij binnen de kortste keren succesvol zijn in de Mixed Martial Arts, aangezien zijn brede kennis en vaardigheden en hoog niveau kickboks ervaring hem een ​​groot voordeel geven. Als kickbokser is het meestal een moeilijke taak om te overwinnen en zich om aan te passen aan de veelheid van technieken in MMA. Echter, de training in het worstelen, Judo en MMA sinds hij kind was, heeft Robin van Roosmalen alles wat nodig is om een ​​impact te maken als hij overstapt naar de MMA .

Bekijk ook

Elleboog koning maakt gehakt van rivaal in bloedig gevecht

Bloedbad! Elleboog koning maakt gehakt van rivaal | video

Met een paar venijnige elleboogstoten

Boksster Bridges halfnaakt bij weging wedstrijd | video

Boksster Bridges halfnaakt bij weging wedstrijd | video

Ebanie Bridges weet hoe zij de aandacht moet trekken

Van Shaolin monnik tot UFC-ster! 'Dit is de Monkey King'

Van Shaolin monnik tot UFC-ster! ‘Dit is de Monkey King’

Na een training bij Shaolin Masters besloot Song zijn nieuwe MMA-droom na te jagen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page