Rico vs Badr 2 verslaat zelfs internationale boks kijkcijfers Nieuws
Nieuws

Rico vs Badr 2 verslaat zelfs internationale boks kijkcijfers

Rico vs Badr 2 verslaat zelfs internationale boks kijkcijfers

Niet alleen de kickboks wedstrijd tussen Rico Verhoeven en Badr Hari haalde miljoenen kijkers, een bokswedstrijd die ook veel publiek trok, was die tussen Jermell Charlo en Tony Harrison.

Net als Rico vs Badr betrof het 21 december een herkansing tijdens de editie van Premier Boxing Champions (PBC), deze trok een gemiddeld publiek van 2.223 miljoen kijkers en gaat de boeken in volgens Nielsen Media Research als de tweede meest bekeken bokswedstrijd van 2019.

ZIE OOK >> Rico vs Badr: Kijkcijfers flink door het dak

De Fox-uitzending piekte op 2.233 miljoen kijkers en kwam aan het einde van Charlo's 11e ronde overwinning op Harrison om zijn eerdere nederlaag te wreken. Keith Thurman's 12-ronde overwinning afgelopen 26 januari op Josesito Lopez staat bovenaan met gemiddeld 2,48 miljoen kijkers en een piekpubliek van 2,765 miljoen kijkers.

Goede cijfers

De uitzending van zaterdag was de 10e en laatste van het jaar voor Fox prime, met gemiddeld 1.403 miljoen kijkers per uitzending. Het cijfer is 12% hoger dan het seriegemiddelde een jaar geleden. Ter vergelijking: PBC op Fox presteerde 103% beter dan het jaarlange gemiddelde voor Top Rank Boxing op ESPN, met gemiddeld 692.000 kijkers per uitzending, en ook 35% beter dan het gemiddelde publiek voor het eerste jaar van UFC's van zijn Fight Night-serie op ESPN .

De herkansing van zaterdag werd zelfs zes maanden uitgesteld, omdat deze in juni zou plaatsvinden. Harrison werd gedwongen zich terug te trekken vanwege een enkelblessure. Als vergelijk met de Rico vs Badr rematch mag gezegd worden dat deze met 3.5 miljoen niet snel ingehaald zal worden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws