Rico Verhoeven's komende gevecht zal in China zijn Nieuws
Nieuws

Rico Verhoeven's komende gevecht zal in China zijn

Rico Verhoeven's komende gevecht zal in China zijn

Rico Verhoeven's volgende gevecht kan in China zijn! Maar Madison Square Garden staat op zijn wensenlijst.

Madison Square Garden speelde gastheer voor enkele van de meest legendarische zwaargewichtgevechten in de geschiedenis van gevechtssport. En wanneer GLORY in juli naar New York komt, zal 'GLORY 43' 'de wereldberoemdste arena' zijn. Het lijkt er echter niet op dat GLORY zwaargewicht kampioen Rico Verhoeven op de vechters lijst staat.

"Hij is niet bevestigd voor New York," vertelde GLORY CEO Jon J. Franklin MMA Plus. "En we kijken er naar zijn volgende gevecht in China te laten plaatsvinden. Maar we zullen de data pas bevestigen als we het zeker weten".

Rico Verhoeven's komende gevecht zal in China zijn

Verhoeven's nieuwe contract

Verhoeven (28) heeft deze week een nieuwe lange termijn contract ondertekend, enkele dagen nadat hij Ismael Lazaar op GLORY 41 versloeg met eenparigheid van stemmen. Het nieuwe contract, dat door de organisatie een 360-gradenovereenkomst werd genoemd, zal de GLORY zwaargewichtkampioen samenwerken met GLORY op "sponsoring, media en entertainment mogelijkheden, en een verhoogd merk bouwen in de Amerikaanse en Chinese markten", aldus de release.

Het hebben van een gevecht voor Verhoeven in New York heeft zeker geen zin. De Nederlandse kampioen is GLORY's grootste ster en het gezicht van de organisatie. En het aanpakken van een grote zwaargewichtstrijd in MSG heeft niet echt veel uitleg nodig. Met kickboxing die nog steeds populariteit in de VS probeert te krijgen, met een grote zwaargewichtstitelgevecht in de arena waar Muhammad Ali tegen Joe Frazier en Rocky Marciano schitterde, sloeg men Joe Louis knock out, dit zou een historisch moment zijn voor GLORY.

'Ik zou graag in New York willen vechten', vertelde Verhoeven vorige week aan MMA Plus in de aanloop naar GLORY 41. "In principe geniet ik ervan om in de VS te zijn. Ik hou van de Amerikaanse fans. Ze zijn altijd opgewonden. Ze brengen altijd zo veel opwinding en liefde naar de arena. En ik zou ook graag kickboxing er nog groter willen maken. MMA en UFC is enorm. Ik denk dat kickboxing daar ook een toekomst heeft. '

Verhoeven niet bekend in de Verenigde staten

Verhoeven, die 13-1 in GLORY en 51-10 is, is verre van een huishoudelijke naam in Amerika, maar in Nederland is hij eigenlijk een rockster. Hij kan er niet over straat gaan zonder te worden opgemerkt door loyale fans. En zijn steeds groeiende bekendheid en populariteit is iets dat hij omarmd heeft.

"Voor mij heb ik er van genoten sinds kickboxing groter en groter is geworden. Ik heb tv-shows en dingen gedaan, 'zei Verhoeven, in New York bij GLORY 9 gevecht. Toen hij Errol Zimmerman versloeg met eenparigheid van stemmen in de Hammerstein Ballroom.

"Maar ik vind het moeilijker voor de familie om eraan te wennen en de kinderen. Bijvoorbeeld: het proberen om naar de winkels te gaan, te proberen om dingen voor de kinderen te kopen, dat het veel moeilijker maakt. Er zijn voortdurend fans die een foto willen maken en gewoon een gesprek willen hebben. Ik ben altijd bereid om met de fans te praten en altijd voor een foto, maar voor de kinderen is het moeilijk. Het is als 'hey, het is mijn vader. Laat mijn vader met rust. Waarom wil iedereen foto's van je maken? 'En dingen zoals dat. Zo wordt het soms moeilijk. '

Als de GLORY zwaargewicht kampioen zijn titel in MSG verdedigt, is iets dat Franklin zonder twijfel zou willen zien, zegt hij, maar het lijkt wel dat de organisatie nog andere plannen voor Verhoeven heeft.

'We zouden er graag willen zijn, maar het is misschien niet deze keer,' zei Franklin. "Dat zou wel cool zijn om Rico te zien vechten in Madison Square Garden. Als hij dat wil, zouden we er graag van wat mee doen.

Lange traditie van zwaargewicht gevechten

"Madison Square Garden heeft een lange traditie van zwaargewicht gevechten. Maar laten we zien hoe we het daar in juli doen. Tickets verkopen al heel goed, zelfs zonder de hele vechters kaart aangekondigd is. Dus dat is vrij spannend voor ons. Als we het Theater dit jaar kunnen verkopen, zullen we het volgende jaar zeker weer doen.

Een hoofdgebeurtenis is nog niet bekendgemaakt voor GLORY 43. Een zwaargewicht wedstrijd tussen de nr. 1 Benjamin Adegbuyi en GLORY 41 "Contender" toernooi winnaar D'Angelo Marshall en een veergewicht "Contender" toernooi zijn de huidige gevechten die gepland zijn voor de 14 juli kaart.

Verhoeven's strijd tegen Lazaar schreef op 20 mei de GLORY 41 Superfight Series op de UFC Fight Pass gescheidenis. Dit was de eerste keer dat Verhoeven vocht op het succesvolle streaming platform van UFC. De promotie vond het belangrijk om hun zwaargewicht kampioen voor de UFC Fight Pass abonnees te krijgen. Zozeer, dat hebben ze het gevecht verplaatst hebben van de belangrijkste GLORY 41-kaart op ESPN3, waarvoor het oorspronkelijk was gepland.

En het lijkt dat ze het belangrijk vinden om Verhoeven klaar te hebben voor hun debuut in China voordat hij ergens anders vecht. In september vorig jaar verwierf Yao Capital, het private equity-bedrijf van de voormalige NBA-speler Yao Ming, een aanzienlijk belang in GLORY, die de promotie sterk zou moeten steunen als ze zich voorbereiden op de Aziatische markt.

'Nou, zoals je zei, gaat hij een ambassadeur zijn voor het merk,' zei Franklin. "Hij is een erg aantrekkelijk en aantrekkelijk karakter, vooral met onze relatie met Yao Ming's groep [Yao Captial] in China. Dus, we willen hem op een of andere promotie gaan, en we willen ze op sommige promoties in Amerika helpen om het GLORY-merk te bouwen. '

We zouden in de herfst in China moeten zijn

Wat betreft het feit dat GLORY zijn zinnen op China heeft gezet, zei Franklin: "We zouden in de herfst in China moeten zijn" en dat Ming en [GLORY vice-voorzitter] Scott Rudman "vorige week in China samen naar steden aan het kijken waren om gevechten te houden.

"De vrouw van koning Kickboxing's" Jacky, met wie hij twee jonge dochters heeft, verwacht nogmaals een kind en deze komt in september, zei Verhoeven. Dus hij had niet veel gedacht aan toekomstige wedstrijden na Lazaar omdat zijn persoonlijke leven in de komende maanden veel drukker zal worden.

"We zullen zien wanneer het schema opent voor een ander gevecht. Voor nu ben ik gewoon gefocust op een ander gevecht. Mijn vrouw is zwanger. Nummer drie op komst. Ik ga verhuizen. Het wordt een drukke tijd die er aan zit te komen.

Het lijkt erop dat China het volgende voor Verhoeven is en vechten in 'De beroemdste arena van de wereld', moet wachten tot de GLORY zwaargewicht koning daar is geweest. Maar hij zou graag in MSG willen vechten op een gegeven moment, nietwaar?

“Zeker. Madison Square Garden staat nog steeds op de wensenlijst", volgens Verhoeven".

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws