Rico Verhoeven kanshebber prestigieuze sportprijs Nieuws
Nieuws

Rico Verhoeven kanshebber prestigieuze sportprijs

Rico Verhoeven kanshebber prestigieuze sportprijs

Rico Verhoeven, Glory wereldkampioen kickboksen is genomineerd door het NOS NOC*NSF voor de titel sportman van het jaar. Naast Verhoeven staat ook autocoureur Max Verstappen op de lijst vermeld.

Gisteren werden de kanshebbers op de prestigieuze sportprijs van het NOS NOC*NSF bekendgemaakt. Verhoeven staat op de shortlist met bekende namen en één plek voor formule 1 rijder Verstappen. Voor zich vindt de kickbokskampioen namen als baan wielrenner Jeffrey Hoogland en schaatser Patrick Roest.

Grote erkenning

Allen genomineerde sporters zijn uitgekozen vanwege hun prestaties in de afgelopen twee jaar. Uit de shortlist kiest de vakjury de nominaties die op 12 december bekend worden gemaakt. Op maandag 20 en dinsdag 21 december vindt de daadwerkelijke stemming digitaal plaats. Vanwege de coronamaatregelen is er geen gala mogelijk.

Een verkiezing van Verhoeven zou een grote erkenning zijn van het kickboksen in ons land. Woensdag 22 december vanaf 20.30 uur is het Het NOS | NOC*NSF Sportgala 20/21 live te zien bij de NOS op NPO 1 en op NOS.nl. Het gala is ook te volgen via NOS Langs de Lijn en de social media-accounts van NOS Sport en TeamNL.

Shortlist Sportman van het Jaar 2020/2021

Kiran Badloe, windsurfen
Jeffrey Herlings, motorcross
Jeffrey Hoogland, wielrennen baan
Niek Kimmann, wielrennen BMX
Harrie Lavreysen, wielrennen baan
Abdi Nageeye, atletiek
Mathieu van der Poel, wielrennen weg en veld
Patrick Roest, langebaanschaatsen
Rico Verhoeven, kickboksen
Max Verstappen, autosport

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws