🎥 Rico Verhoeven in tranen: 'Zware periode, pijn en verlies' Nieuws
Nieuws

🎥 Rico Verhoeven in tranen: 'Zware periode, pijn en verlies'

🎥 Rico Verhoeven in tranen: 'Zware periode, pijn en verlies'

In het tv-programma Rooijakkers over de Vloer laat Rico Verhoeven ("The King of Kickboxing") een andere kant van zichzelf zien. De vechter, bekend om zijn harde en genadeloze vechtstijl, vertelt openhartig over zijn diepe band met zijn trainer Dennis en de impact van het verlies van zijn vader.

"De Rico die in de ring staat, is niet de Rico die ik ben in het dagelijks leven," legt Verhoeven uit. "Maar die word ik door elke dag hard te trainen, door focus en discipline." In de ring is hij emotieloos en vastberaden, terwijl hij in het dagelijks leven een gevoeligere kant laat zien.

Levenslessen van een vaderfiguur

De discipline om door de pijn heen te vechten heeft hij van zijn vader en oud-trainer Jos, die in 2017 overleed. "Hij was kei- en keihard," vertelt Verhoeven. "Hij leerde me om geen pijn te tonen en door te zetten, ongeacht de omstandigheden."

Over zijn huidige trainer Dennis heeft Verhoeven alleen maar mooie woorden. "Dennis is meer dan een trainer," zegt hij. "Hij is als een vader voor me." Dennis nam de trainersrol achttien jaar geleden over van zijn vader en kent Rico door en door. "We zien elkaar meer dan dat we onze levenspartners zien," aldus Verhoeven. "Hij weet precies hoe ik me voel, zonder dat ik een woord zeg."

De leegte na het verlies van een vader

"Dennis is zo belangrijk voor mij," verduidelijkt Verhoeven met tranen in zijn ogen. "Want mijn eigen vader heb ik niet meer en dat gat vult Dennis dan op voor mij. Bij sommige dingen in het leven denk je gewoon, had ik mijn vader maar. En dan mag ik gewoon echt heel dankbaar zijn dat Dennis er is."

Scheiding een pijnlijke periode

Naast het verlies van zijn vader, was ook de scheiding van zijn vrouw Jacky Duchenne in 2020 een moeilijke periode voor Verhoeven. "Mijn grootste angst is te falen als vader," bekent hij. "En dat komt mede door mijn eigen jeugd. Ik groeide zelf op in een gebroken gezin en dat wilde ik mijn kinderen besparen."

Het interview met Rico Verhoeven biedt een unieke inkijk in de ziel van een man die achter zijn stoere imago een gevoelige en kwetsbare kant verbergt. De band met zijn trainer Dennis en de impact van het verlies van zijn vader tonen de menselijke kant van de kickbokslegende.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws