Rico Verhoeven: 'Het is kickboksen geen dammen'
Home / Nieuws / Rico Verhoeven: ‘Het is kickboksen geen dammen’

Rico Verhoeven: ‘Het is kickboksen geen dammen’

Rico Verhoeven! 'Het is kickboksen geen dammen'
Een zwaargehavende Rico Verhoeven (Foto: Matt Ferris)

Rico Verhoeven staat bekend als de beste kickbokser ter wereld. In zijn laatste gevecht van oktober vorig jaar werd dat nog weer eens duidelijk. In een heftig gevecht met Jamal Ben Saddik moest Verhoeven alle zeilen bijzetten maar slaagde er in toch te winnen.

Over het gevecht tussen Verhoeven en Ben Saddik is al veel geschreven en gezegd. Gisteren blikte de koning van het kickboksen terug op het monstergevecht met Ben Saddik. Verhoeven geeft toe dat het niet zijn meest strategische was en meer een een vechtpartij werd.

,,Het was geen kickboksen meer, maar puur vechten, ik moest gas geven omdat ik niet wist hoe erg de scheur onder mijn oog was”, zegt Verhoeven die besefte dat de scheidsrechter de wedstrijd a la minuut kon stoppen. Het was Verhoeven gelukt door de kritische keuring van de scheidsrechter te komen nadat zijn oog compleet dicht zat.

Ik zag weinig meer

Het was dan ook tijd voor zijn pokerface; ,,Ik had moeite diepte te zien, maar niet zo ernstig dat ik niet door kon of wilde. Opgeven is voor mij sowieso nooit een optie. Het is tenslotte een gevecht en geen dammen.” Dat Verhoeven de scheids overtuigde door te mogen gaan resulteerde in een van de grootste gevechten ooit binnen Glory.

Zo hadden de fans van Verhoeven hem nog nooit zien knokken toch viel de knock-out niet. De wedstrijd werd uiteindelijk uitgeteld doordat Ben Saddik compleet leeg was. ,,Natuurlijk had ik het mooier willen afmaken, met een knock-out, maar het is wat het is”, aldus Verhoeven.

Bekijk ook

ZIEN! Kickbokser met 1 arm slaat rivaal ‘KO’ (video)

Carlos Machado mist een arm, doet aan kickboksen en boekte een indrukwekkende knock-out afgelopen weekend

Bokskampioen (38) dood tijdens wedstrijd in Duitsland

De 38-jarige Turks-Duitse bokser Musa Yamak is zaterdag op tragische wijze overleden

Dove MMA-vechter daagt Conor McGregor uit: Wil vechten bij UFC

De 27-jarige MMA-vechter is doof vanaf zijn geboorte

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page