'Rico heeft een glazen kaak, raak hem en hij gaat zitten' Nieuws
Nieuws

'Rico heeft een glazen kaak, raak hem en hij gaat zitten'

'Rico heeft een glazen kaak, raak hem en hij gaat zitten'

Rico Verhoeven heeft volgens oud-bokser Alex Blanchard niet echt een kaak om te kunnen incasseren. De topbokser van weleer waarvan recentelijk zijn autobiografie 'Vechter' uit kwam, neemt geen blad voor zijn mond.

In een interview met Panorama, werd Blanchard gevraagd naar zijn mening over de laatste kickboks wedstrijd tussen Verhoeven en Jamal Ben Saddik. ,,Ik vond het niet van een hoog niveau", zegt de oud-bokser. ,,Saddik kon na de eerste paar ronden niets meer doen. Hij had veel minder tijd om te trainen dan Rico, dat zag je terug."

,,Saddik heeft vooral ja gezegd vanwege het geld, denk ik dan", vervolgd Blanchard. ,,Ik ben ook weleens helemaal verzuurd geraakt, maar ik bleef er altijd vuur in gooien. Dat miste ik bij Saddik. En Rico heeft een glazen kaak: als je hem daar raakt, gaat hij zitten. Dus zo spectaculair vond ik het niet.”

Miljoenen pompen

Over het feit dat kickboksen populairder is dan het boksen zegt Blanchard; ,,Het echte boksen is op een paar uitzonderingen na een recreantensport geworden. Eigenlijk zou er net als Glory bij het kickboksen iemand in Nederland moeten opstaan en 3 miljoen euro in het boksen moeten pompen." (tekst loopt door onder video).

In het boek over zijn leven is ondermeer te lezen dat Blanchard aan lager wal raakte en zelfs moest stelen om zijn kinderen eten te geven. ,,Ik had geen besef van geld. Wat ik kreeg, maakte ik meteen weer op", aldus Blanchard.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws