Raoul en Kelvin Clements naar Singapore voor WK Pencak Silat Nieuws
Nieuws

Raoul en Kelvin Clements naar Singapore voor WK Pencak Silat

Raoul en Kelvin Clements naar Singapore voor WK Pencak Silat
Raoul en Kelvin Clements naar Singapore voor WK Pencak Silat

Van 13-16 december 2018 zal de Nederlandse delegatie meedoen aan de WK Pencak Silat in de OCBC Arena Hall 1, Singapore Sports Hub. Deel van het Nederlandse team zijn de broers Raoul (19) en Kelvin Clements (17) van de afdeling Pencak Silat Bonkot van Harimau Fightclub Groningen.

Beide jongens hebben Pencak Silat met de paplepel ingegoten gekregen, mede doordat vader Eddy Clements een fanatiek en gepassioneerd vechter is die in 2010 brons won op de WK. De broertjes Clements doen beiden voor de eerste keer mee aan het Pencak Silat knock-out toernooi in Singapore. Vechtsportinfo sprak met vader Eddy Clements en zijn zoon Kelvin.

Kelvin Clements

"Vanaf het begin wilde ik ook vechten," vertelt Kelvin. "Ik zag mijn vader trainen en vechten en dacht: dat wil ik ook. Ik wil zelfs nog beter worden."
Kelvin is vanaf zijn 7de levensjaar terecht gekomen bij sensei Raoul de Thomis en heeft al veel toernooien gedraaid in zowel binnenland als buitenland. Kelvin is in de 10 jaar dat hij traint al 5 keer Nederlands kampioen geweest, drie keer heeft hij de open Belgische gewonnen en vorig jaar won hij nog een toernooi in Berlijn. "Buitenlandse toernooien zijn vaak nog niet voor de jeugd weggelegd," weet coach en vader Eddy te vertellen. "Kelvin is net een jaartje bij de jeugd weg, dus internationaal heeft hij nog niet zoveel gedraaid." (red: 17 jaar en 1 dag = senior bij Pencak Silat).

Kelvin draaide een partij op een Nederlands toernooi en maakte veel indruk op bondscoach Dennis Scholten die hem in overleg met vader Eddy vroeg om deel te nemen aan het Nederlandse team. Ongeveer drie maanden hadden de broers de tijd om zich voor te bereiden op de WK. "Ik moet wel opletten wat ik eet, want ik moet op gewicht blijven," vertelt kelvin. Vader Eddy vult aan: "Kelvin doet er misschien luchtig over, maar we hebben de trainingsintensiteit behoorlijk verhoogd. We trainen bijna dagelijks waarbij de conditie en de mentale kracht flink wordt aangepakt."

[caption id="attachment_20112" align="aligncenter" width="338"] Kelvin en Raoul Clements[/caption]

Raoul en Kelvin Clements naar Singapore voor WK Pencak Silat

Verwachtingen

Teams uit Singapore, Maleisië en Indonesië zullen moeilijke tegenstanders zijn voor het Nederlands team omdat het niveau bij deze Aziatische landen hoog ligt. "Met een beetje geluk wil het wel eens zo ver komen dat een Europeaan wint. Dat hebben we in het verleden al vaker bewezen," legt vader Eddy uit. "Alfred Neef werd wereldkampioen, Serena de Thomis 2de op de WK, ikzelf 3de op de WK. We komen dus altijd heel dicht in de buurt."

Pencak Silat Bonkot van Roul de Thomis staat zeker op Europees niveau bekend als een snoeiharde vechtstijl. Het Nederlands team bestaat uit deelnemers met een verschillende achtergrond voor wat betreft de stijlen van Pencak Silat. Als het team naar de WK gaat, gaat de Pencak stijl enigszins naar de achtergrond en telt alleen het aantal medailles voor het Nederlandse team. "Je vecht uiteindelijk voor Nederland en niet voor je stijl," Aldus Eddy Clements.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws