Pro-Rusland post UFC-ster Chimaev schiet in verkeerde keelgat Nieuws
Nieuws

Pro-Rusland post UFC-ster Chimaev schiet in verkeerde keelgat

Pro-Rusland post UFC-ster Chimaev schiet in verkeerde keelgat

UFC-ster Khamzat Chimaev plaatste controversiële verklaring over zijn "Moederland" Rusland op Instagram. Hiermee scoort de vechter geen punten bij een groot aantal UFC-fans.

Er woedt een oorlog in Oost-Europa waarbij Vladimir Poetin ervoor kiest Oekraïne binnen te vallen, waardoor verschillende Oekraïense strijders naar huis zijn teruggekeerd en de wapens hebben opgenomen.

De in de Tsjetsjeense Republiek Rusland geboren Chimaev emigreerde op 18-jarige leeftijd met zijn moeder naar Zweden. De UFC-ster heeft eerder voor controverse gezorgd, met fans die kritiek hadden op zijn relatie met Poetins krijgsheer vriend Ramzan Kadyrov, de president van de Tsjetsjeense Republiek.

Oorlog

Kadyrov is een van de leiders die de Russische actie in Oekraïne heeft gesteund, en Kadyrov is ook een belangrijke speler in de Russische MMA. Chimaev heeft nu een nieuwe controverse aangewakkerd door een foto van zichzelf in training te plaatsen voorafgaand aan zijn overwinning op Gilbert Burns met het bijschrift:

,,We zijn atleten, ieder van ons is een patriot van ons moederland, de laatste tijd bemoeit iedereen zich met sport met politiek, we staan voor het land waar we wonen, ben ik trots op mijn moederland en ik weet dat mijn moederland trots op me is en me steunt", schrijft Chimaev.

We zijn atleten

De Tsjetsjeense ster sprak later zijn steun uit voor mede-Russische UFC-ster Muhammad Mokaev die het dit weekend tegen Charles Johnson zal opnemen tijdens UFC Londen. Hij postte: “Muhammad Mokaev, iedereen die je moederland waardig is, is trots op je, mijn broer, alleen overwinning InshaAllah.”

Het is Russische atleten verboden deel te nemen aan verschillende sporten, waaronder voetbal, waarbij spelers uit het land door clubs zijn ontslagen vanwege hun associatie met het land. Meest recentelijk werden Russische tennissers uitgesloten van deelname aan het Britse grand slam Wimbledon. Ook Glory Kickboxing ontsloeg een aantal vechter waaronder kampioen Artem Vakhitov.

Chimaev vecht echter onder de Zweedse vlag ondanks het ondersteunen van zijn geboorteland en heeft een geweldige carrière in MMA gelanceerd sinds de leeftijd van 23. Chimaev's opkomst was ronduit opmerkelijk in de UFC en is nu gestegen naar nummer 3 in de ranglijst van 170 pond.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws