Thaise president Muay Boran bond doet Coronavirus af als 'een klein griepje' Nieuws
Nieuws

Thaise president Muay Boran bond doet Coronavirus af als 'een klein griepje'

Thaise president Muay Boran bond doet Coronavirus af als 'een klein griepje'
Thaise president Muay Boran bond doet Coronavirus af als 'een klein griepje'

Stefan Fox, IFMA-secretaris-generaal, GAISF Vice President en AIMS President heeft vandaag een openbare verklaring afgegeven, als reactie op het filmpje dat op Facebook verscheen van de heer Chinawut Sirisompan.

MG Moody

Sirisompan, , 'GM Woody' genaamd op Facebook en president bij de World Muay Boran Federation, beweert in het filmpje grootmeester van Muaythai te zijn en heeft in een openbare aankondiging op Facebook een verklaring afgelegd dat hij een vertegenwoordiger is van zowel het Muaythai als het Muay Boran.

Sirisompan spreekt in het filmpje ook over de gezondheidsvoorzorgsmaatregelen in Thailand en de Coronavirus-epidemie. Zijn letterlijk citaat :"Het is gewoon een klein beetje griep." En hij vraagt iedereen dan ook gewoon naar Thailand te komen om deel te nemen aan zijn evenement in Pattaya Thailand.

En dat terwijl er meer dan 1.775 mensen inmiddels het leven hebben verloren door het Coronavirus en er wereldwijd 71.429 personen zijn getroffen.

Reactie IFMA

Stephan Fox van The International Federation of Muaythai Amateur (IFMA) reageert als volgt: “We willen graag verduidelijken en verklaren dat de heer Sirisompan en zijn organisatie (s) op geen enkele manier of vorm worden erkend door IFMA en daarom op geen enkele manier zijn gekoppeld aan de officieel door de overheid erkende hiërarchie van organisaties of federaties binnen de Olympische familie. De organisatie (s) die de heer Sirisompan runt, zijn louter bedrijfsentiteiten en niet officieel erkend als sportentiteit (en) binnen de Olympische familie.”

Stephan Fox verklaart verder dat IFMA op geen enkele manier of vorm betrokken is bij dit evenement, georganiseerd door de organisatie van de heer Sirisompan.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws