Politiegevechten: De verborgen wereld van ‘smokers’ - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Politiegevechten: De verborgen wereld van ‘smokers’

Politiegevechten: De verborgen wereld van ‘smokers’

Een kijk in de verborgen wereld van de Politiegevechten: De verborgen wereld van ‘smokers’

 “Deze mannen hebben iets uit te praten.”, zegt Phil Tufano vanuit het midden van een boksring op het parkeerterrein van een Italiaans restaurant. Tufano is hoofbrandmeester bij de brandweer van New York, maar heeft vanavond zijn uniform ingeruild voor een witte blazer en een zwarte vlinderdas. De felle lichten van de zoeklichten die op elke hoek van de ring staan, worden weerspiegeld in zijn glimmende schoenen en kale hoofd.

“Iedereen kent het, ook als je niet bij de politie of brandweer werkt. Er zijn nou eenmaal collega’s die je op de zenuwen werken.”, legt hij uit terwijl de zon langzaam ondergaat. “Wij bieden een uitlaatklep, een manier om het uit te vechten. Met bokshandschoenen.”

geheime politie gevechten

Talloze agenten die het tegen elkaar opnamen

Die avond keken 2500 toeschouwers, vooral collega’s, familie en vrienden, naar talloze agenten die het tegen elkaar opnamen. Enkele vrouwelijke collega’s, in kleine zwarte rokjes met het logo van de politie op de achterkant, namen de rol van ringgirl op zich. Uit de boxen knalde hiphop en reggaeton, terwijl de geur van drank en sigaren op het parkeerterrein rondwaarde. De juryleden verdeelden hun aandacht tussen het bijhouden van de score en het eten van hotdogs.

“Geloof me, de politiek doet het helemaal verkeerd met politieke correctheid, advocaten en mediators.”, zegt Tufano. “Dit is de plek om geschillen op de werkvloer te beslechten. In de ring.” Dave Siev, brigadier en coach van het politie boks-team vult aan: “Smokers zijn er altijd geweest. Naast de officiële partijen kan het personeel elkaar uitdagen. Om irritaties uit de weg te ruimen, of gewoon te vechten.”

Vier gevechten per jaar

Siev, die al sinds zijn kindertijd bokst, organiseerde in 1996 zijn eerste smokers en werd enkele jaren later de coach van het officiële boks-team. Nu organiseert hij er vier per jaar in verschillende delen van de stad, waaronder een casino, een fabriek en het theater van Madison Square Garden. De opbrengst van de avonden gaat naar het ‘Cops & Kids Boxing Program’.

Bijdrage voor Vechtsportinfo.nl door Headkick

 

Bekijk ook

Chaos breekt uit bij MMA-wedstrijd nadat vechter publiek uitdaagt

Chaos breekt uit bij MMA-wedstrijd nadat vechter publiek uitdaagt

Bellator MMA-bantamgewicht vechter Danny Sabatello won gisteravond.

Sensatie! Heftige spinning back kick knock-out in China

Sensatie! Heftige spinning back kick knock-out in China

Aerdake Apaer had een geweldige manier om zijn eerste MMA-overwinning te behalen.

MMA-ster Brendan Loughnane vecht zich ondanks brute oogblessure naar PFL finale

1 Miljoen! MMA-ster vecht zich ondanks brute oogblessure naar PFL finale

Brendan Loughnane vocht zich gisteravond door een brute oogblessure om door te gaan naar $ 1 miljoen winner-take-all PFL-play-offs.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page