Politie heeft probleem! 'Topvechters onder Hooligans' Nieuws
Nieuws

Politie heeft probleem! 'Topvechters onder Hooligans'

Politie heeft probleem! 'Topvechters onder Hooligans'

De vrees bestaat dat agenten binnenkort niet meer tegen voetbalhooligans op kunnen. Deze blijken steeds beter getraind en zelfs vechtsporters onder zich te hebben.

De 'Politie dreigt onderspit te delven tegen georganiseerde vechtgroepen' kopt Nu.nl vandaag naar aanleiding van een onderzoek door Bureau Beke. "Hierdoor staat de politie straks tegen betere vechters dan dat zij zelf zijn", aldus een rapport van het bureau.

Hooligans maken steeds vaker om buiten het stadion met elkaar op de vuist te gaan in een bos of afgesloten gebied. Dit gebeurt vaak in groepen, de gevechten zijn vaak van korte duur. Agenten die hier tegen moeten optreden zullen binnenkort niet meer zijn opgewassen tegen 'georganiseerde vechtgroepen' van voetbalhooligans.

Hit-and-Run-acties

,,De vechtgroepen duiken steeds meer op in publieke ruimtes, zegt onderzoeker Joey Wolsink. ,,Dat maakt het steeds riskanter voor de samenleving". Zo namen verschillende getrainde vechtgroepen deel aan de coronarellen en vechten ook in openbare ruimtes. (gaat verder onder video).

Dit worden Hit-and-Run-acties genoemd. ,,Op die openbare locaties is het risico groter dat niet betrokken burgers slachtoffer worden van de rellen", zegt Wolsink. "Zorgwekkend," noemt de Amsterdamse politiechef Frank Paauw dat.

"Het risico bestaat de politie een keer het onderspit gaat delven'. Zo trainen vechtgroepen op technieken om agenten van politiepaarden te trekken en wijken ze minder snel wanneer de ME wapenstok trekt. Ook zijn er bekende vechters die mee knokken. (Lees hier meer op Nu.nl)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws