Poetin verleent Russisch staatsburgerschap aan omstreden Ex UFC Vechter - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Poetin verleent Russisch staatsburgerschap aan omstreden Ex UFC Vechter

Poetin verleent Russisch staatsburgerschap aan omstreden Ex UFC Vechter

Omstreden is hij zeker Jeff Monson en een ware fan van Rusland en haar president Poetin. Vandaag op 29 mei 2018 heeft president Vladimir Poetin de Amerikaan Jeff Monson het Russische staatsburgerschap toegekend in een decreet dat op de website van de regering is gepubliceerd. Dmitry Peskov, een woordvoerder van Poetin, legde de redenen achter het besluit uit, van het Kremlin tot gunning van Monson’s Russische staatsburgerschap. Monson is niet de eerste buitenlandse beroemdheid die het Russische staatsburgerschap heeft gekregen. Onder degenen die al eerder Russische paspoorten werden ontvingen zijn acteurs Steven Seagal en Gerard Depardieu.

Alle stappen doorlopen om Russisch staatsburger te worden

“Hij voerde alle procedures uit en vroeg het burgerschap in de juiste volgorde aan. Hij is een bekend persoon in de sportwereld, in zijn discipline, en een wereldberoemd persoon, die de basis vormen voor het verlenen van het burgerschap, “zei Peskov. “Dit gebeurt in veel landen in de wereld.” Peskov bevestigde ook dat Monson nog steeds de eed moet afleggen, zodat “uiteindelijk zal worden bevestigd dat hij het burgerschap heeft aanvaard.”

Sport-ambassadeur voor de Communistische Partij

Monson, 47, werd ook uitgeroepen tot de sport-ambassadeur voor de Communistische Partij van de Russische Federatie (KPRF) in 2016. De Communistische Partij stuurde Monson naar Luhansk enkele maanden geleden, als onderdeel van een nieuwe “sportprogramma”, die is ontworpen om het te verbeteren imago van de partij, zowel op het internationale toneel als thuis. Dit omvat plannen om jongeren in slecht opgeleide gebieden, zoals Donbas en Loehansk, te betrekken bij vechtsport programma’s. Het is een voorbeeld van sportdiplomatie en hoe politieke partijen de steun van populaire atleten inroepen om hun overkoepelende doelen te bereiken.

Jeff Monson de omstreden vrijheidsstrijder

Gedurende de jaren die hij in zijn Rusland heeft doorgebracht, bleef Monson actief in de post-Sovjet-sfeer. De voormalige UFC vechter is toevallig ook de eerste Amerikaanse burger om een ​​paspoort uit de Volksrepubliek Loegansk te krijgen, een bezet gebied in Oost-Oekraïne. Monson verklaarde dat hij een “oprechte en diepe verwantschap met de bevolking van Donbas voet en hen steunt in hun strijd voor onafhankelijkheid. Ik ben klaar om een ​​actieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het land en mijn deel te doen om de wereld te informeren over het terrein op de LPR. ” De nieuwe Russische burger heeft ook het burgerschap van de afgescheiden republiek Abchazië.

 

Bekijk ook

'Half dood in de ring!' Horror knock-out kickbokser

‘Half dood in de ring!’ Horror knock-out kickbokser (video)

Het publiek in de zaal was doodstil ...

Joe Joyce slaat Joseph Parker knock-out

Joe Joyce verslaat Joseph Parker met verbluffende ‘KO’! Daagt Usyk uit 🎥

De Britse Joyce scoorde een verbluffende KO-overwinning op Joseph Parker.

Floyd Mayweather schakelt Mikura Asakura uit knock-out Rizin

Mayweather (45) slaat Asakura knock-out in laatste seconde

Floyd Mayweather versloeg vandaag de Japanne

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page