Paniek om Glory besluit! 'Komt dit nog wel goed' Nieuws
Nieuws

Paniek om Glory besluit! 'Komt dit nog wel goed'

Paniek om Glory besluit! 'Komt dit nog wel goed'

Glory ligt overhoop met de Nederlandse Vechtsportautoriteit (VA), dit resulteerde gisteren dat de organisatie stopt met events in ons land. Inmiddels zijn de fans wakker geschud en reageren op deze onverwachte stap.

Dat Glory stopt met evenementen in Nederland kwam als een complete schok voor velen toen topman van de organisatie Scott Rudmann dit gisteren mededeelde in de pers. De reden doet stof tot discussie opwaaien, want waarom zou je vechters niet laten controleren op doping zoals de VA dit wil vragen velen zich af. Glory houdt zelf controles via International Testing Agency (ITA). Dit tegen het zere been van de VA, die dit liever anders ziet.

De boel omgedraaid

,,Draait die Rudmann de boel niet om? Degene die doping neemt brengt toch ZELF zijn carrière in gevaar?", is een van de reacties naar onze redactie. ,,Maar ja, als je het van een paar sterren moet hebben kun je niet riskeren dat ze gepakt worden. Glory zou een schone sport moeten promoten."

Echter is kickboksen geen Olympische sport en kunnen er door een overkoepelend orgaan geen regels worden opgelegd zoals het uitvoeren van dopingtests. Glory is een private onderneming en net als veel andere sportbonden zelf regulerend, wat nog wel eens een vertekend beeld kan geven.

Anti doping gebruik

Organisaties zoals Glory die afhankelijk zijn van een selectief aantal topsterren, zoals Rico Verhoeven en Badr Hari kunnen het risico niet lopen dat deze lange tijd uit beeld zijn. Het is geen geheim dat dit grote publiekstrekkers zijn voor veel inkomsten zorgen. Glory kan het zich niet permitteren vechters bewust met doping te laten vechten en zal dit volgens eigen zeggen nooit voorstaan.

Een ander risico is het feit dat als een vechter doping gebruikt dit gevaar op kan leveren voor een tegenstander die dit niet doet. Als achteraf uit zou komen dat een vechter die zwaar gewond is geraakt of erger slachtoffer is van een rivaal die doping gebruikte zijn de rapen gaar. Dit kan leiden tot diepgaande onderzoeken een een organisatie de kop kosten.

We gaan gewoon heen

Een woordvoerder van Glory zegt dat er geen steun is voor de VA van een Olympisch comité en dat de organisatie op goede voet staat met de VA. ,,We zijn goed met VA en gaan gewoon in gesprek en zien het wel", aldus de woordvoerder. Met een beetje geluk zal het uitwijken naar het buitenland niet van lange duur zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws