Glory stopt voorlopig in Nederland! 'Rot nieuws voor de fans' Nieuws
Nieuws

Glory stopt voorlopig in Nederland! 'Rot nieuws voor de fans'

Glory stopt voorlopig in Nederland! 'Rot nieuws voor de fans'

Glory stopt voorlopig met haar evenementen in Nederland. Scott Rudmann topman van de grootste kickboks organisatie zegt dit in de Telegraaf vandaag.

De voornaamste reden is een geschil met de Nederlandse Vechtsportautoriteit. Volgens Rudmann (executive vice-chairman), heeft Glory vooral bezwaar tegen het anti-dopingbeleid van de toezichthouder.

,,Wij worden onder druk gezet om ons aan een plan te conformeren waarin veel goede dingen staan, maar ook zaken die in onze ogen nergens op slaan", zegt Rudmann. Er is al enige tijd op de Vechtsportautoriteit vanuit verschillende hoeken, Glory neemt nu als grote organisatie stelling.

Slecht voor de fans

Dat dit slecht nieuws is voor de Nederlandse kickboks fans staat buiten kijf. Die zullen naar het buitenland moeten reizen om live aanwezig te kunnen zijn. 'Glory is nu voornemens om in maart in een buurland een evenement te organiseren", meld de organisatie aan de Telegraaf.

De Vechtsportautoriteit reageerde naar de Telegraaf door te zeggen; ,,Als Glory besluit Nederland te mijden om de dopingregels is dat hun vrije keus, en zegt dat vooral wat over Glory. Het wordt daarnaast hoog tijd dat ook de vechtsportsector een antidopingbeleid invoert dat wordt ondersteund met controles."

De lange schorsingen kunnen fataal zijn voor de vechters binnen Glory; ,,„Wij organiseren vrijwel maandelijks evenementen. Als je iemand voor vier jaar straft, breng je in feite iemands carrière om zeep", zegt Rudmann. ,,Dat is niet eerlijk.” Lees hier meer in de Telegraaf.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws