Glory stopt voorlopig in Nederland! 'Rot nieuws voor de fans'
Home / Nieuws / Glory stopt voorlopig in Nederland! ‘Rot nieuws voor de fans’

Glory stopt voorlopig in Nederland! ‘Rot nieuws voor de fans’

Glory stopt voorlopig in Nederland! 'Geen Rico en Badr meer'

Glory stopt voorlopig met haar evenementen in Nederland. Scott Rudmann topman van de grootste kickboks organisatie zegt dit in de Telegraaf vandaag.

De voornaamste reden is een geschil met de Nederlandse Vechtsportautoriteit. Volgens Rudmann (executive vice-chairman), heeft Glory vooral bezwaar tegen het anti-dopingbeleid van de toezichthouder.

,,Wij worden onder druk gezet om ons aan een plan te conformeren waarin veel goede dingen staan, maar ook zaken die in onze ogen nergens op slaan”, zegt Rudmann. Er is al enige tijd op de Vechtsportautoriteit vanuit verschillende hoeken, Glory neemt nu als grote organisatie stelling.

Slecht voor de fans

Dat dit slecht nieuws is voor de Nederlandse kickboks fans staat buiten kijf. Die zullen naar het buitenland moeten reizen om live aanwezig te kunnen zijn. ‘Glory is nu voornemens om in maart in een buurland een evenement te organiseren”, meld de organisatie aan de Telegraaf.

De Vechtsportautoriteit reageerde naar de Telegraaf door te zeggen; ,,Als Glory besluit Nederland te mijden om de dopingregels is dat hun vrije keus, en zegt dat vooral wat over Glory. Het wordt daarnaast hoog tijd dat ook de vechtsportsector een antidopingbeleid invoert dat wordt ondersteund met controles.”

De lange schorsingen kunnen fataal zijn voor de vechters binnen Glory; ,,„Wij organiseren vrijwel maandelijks evenementen. Als je iemand voor vier jaar straft, breng je in feite iemands carrière om zeep”, zegt Rudmann. ,,Dat is niet eerlijk.” Lees hier meer in de Telegraaf.

Bekijk ook

‘Net zo bekend als Rico Verhoeven’: Italiaanse topkickbokser kiest voor Nederland

Ook op YouTube is de atleet razend populair en dagelijks groeit het aantal volgers met de dag

Beste Kickbokser ooit keert terug naar de ring: ‘275 gevechten’

De Thai die even berucht als beroemd is vocht zijn laatste wedstrijd in oktober 2019

Schoolleraar blaast vecht carrière nieuw leven in: ‘Studenten inspireren’

Het gevecht maakt deel uit van een reeks MMA-competities

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page