Paddo's tegen hersenletsel en blessures bij vechters Nieuws
Nieuws

Paddo's tegen hersenletsel en blessures bij vechters

Paddo's tegen hersenletsel en blessures bij vechters

Vechters zoeken vaak verschillende middelen om blessures tegen te gaan. Veelal wordt er in de alternatieve hoek gezocht en komen cannabis, maar ook psychedelische paddestoelen naar voren als hulpmiddelen.

De zogenaamde 'Magic mushrooms) of paddo's in de volksmond lijken een verlichtend maar ook helend werken. Een van de bekendste MMA-coaches van American Top Team, Muhammad “King Mo” Lawa zweert er bij. Deze gebruikt de Paddo's inmiddels een jaar en is er enthousiast over. ,,Het is moeilijk uit te leggen, het is als een herstart", vertelde hij aan MMA Fighting. ,,De volgende dag voel je je als een nieuw persoon."

Ian McCall, voormalig UFC-vlieggewicht zegt dat paddao's niet alleen de scherpe randjes eraf halen of een onder de toonbank verkrijgbaar medicijn is. McCall ziet het als een wondermiddel, in een gevaarlijk beroep waar PTSS en hersenbeschadiging deel uitmaken van het werk.

Bescherm je hersenen

Ook zijn paddo's een prestatieverbeteraar. ,,Vechters komen hebben er meer baat bij dan als zij een steroïde nemen waardoor ze een drugstest zouden ondergaan, terwijl ze ondertussen hun hersenen beschermen en genezen", zei hij. ,,Dus het is een behoorlijk mooie win-win situatie."

Het Johns Hopkins Center for Psychedelic and Consciousness Research, doet onderzoek naar de werking van de stoffen in de paddo's. Eerste bevindingen zijn dat er een positieve werking uitgaat bij personen met alzheimer en hersenaandoeningen. Echter is dit in een nog te vroeg stadium om een compleet beeld te krijgen of het bij iedereen daadwerkelijk helpt.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws