ONE Championship wil een kampioen gevecht met Bellator en UFC - Vechtsport Info
Home / Nieuws / ONE Championship wil een kampioen gevecht met Bellator en UFC

ONE Championship wil een kampioen gevecht met Bellator en UFC

Ben Askren kondigde vorig jaar zijn quasi-pensionering aan na het succesvol verdedigen van zijn ONE FC-titel tegen Shinya Aoki op ONE 63: Immortal Pursuit. Maar, volgens een recent bericht van Abhinav Kini van International Business Times UK, is ONE Championship CEO Chatri Sityodtong geïnteresseerd om Askren in een cross wedstrijd, kampioen vs. kampioen met Georges St-Pierre of Rory MacDonald te laten vechten.

ONE Championship wil een kampioen gevecht met Bellator en UFC

Volgens Sityodtong heeft de ONE FC Vice President of Operations en de beroemde MMA-coach Matt Hume een gesprek gehad met de UFC en Bellator over het feit om Askren tegen St-Pierre of MacDonald te laten vechten, die beiden al jarenlang teamgenoten zijn bij de Tristar Gym in Montreal, Canada.

ONE Championship vs. UFC en Bellator

“Ja, ik heb een open uitnodiging gedaan om wereldkampioenschappen vs wereldkampioenschappen gevechten te doen, ONE Championship vs. UFC,” zei Sityodtong. “Ik weet dat Matt Hume met (UFC president) Dana White heeft gepraat over Ben Askren die in de UFC tegen GSP (Georges St-Pierre) vocht … Ik weet dat Matt Hume ook met (Bellator president) Scott Coker heeft gesproken, ik heb zelf ook met Scott Coker gesproken over een mogelijke wereldkampioen vs. wereldkampioen. Laten we eens kijken wat er van komt”, zei Sityodtong.

Bellator’s Scott Coker is echter niet geïnteresseerd in de terugkeer van Askren

Askren, de voormalige ONE FC en Bellator kampioen weltergewicht, is in het verleden met MacDonald op sociale media in gesprek geweest en is altijd geïnteresseerd geweest in een supergevecht met St-Pierre. Het 33-jarige talent komt alleen uit zijn pensioen om zijn nalatenschap te verzekeren als de beste weltergewicht vechter aller tijden.

Bellator’s Scott Coker is echter niet geïnteresseerd in de terugkeer van Askren voor slechts één gevecht, en het is onwaarschijnlijk dat UFC-officials ooit serieus de mogelijkheid zullen overdenken dat Askren tegen St-Pierre vecht, vooral met de nieuwste berichten van een mogelijk lichtgewicht gevecht tussen GSP en Nate Diaz.

Bekijk ook

Jake Paul biedt UFC's Pimblett nieuwe datum voor 1 miljoen gevecht aan

Jake Paul biedt UFC’s Pimblett nieuwe datum voor 1 miljoen gevecht aan

De inzet is $ 1 miljoen als Pimblett wint

3 miljoen voor Cyborg vs. Harrison supergevecht! 'Rolls Royce als bonus'

3 miljoen voor Cyborg vs. Harrison supergevecht! ‘Rolls Royce als bonus’

Het is duidelijk dat de PFL wil dat Cris Cyborg

Magnifiek! Debutant KO't rivaal in Bare Knuckle clash

Magnifiek! Debutant KO’t rivaal in Bare Knuckle clash (video)

Deze ging slapend neer in de touwen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page