ONE CHAMPIONSHIP BAAS CHATRI SITYODTONG: 'Juli weer van start' Nieuws
Nieuws

ONE CHAMPIONSHIP BAAS CHATRI SITYODTONG: 'Juli weer van start'

ONE CHAMPIONSHIP BAAS CHATRI SITYODTONG: 'Juli weer van start'
ONE CHAMPIONSHIP BAAS CHATRI SITYODTONG: 'Juli weer van start'

ONE Championship heeft sinds februari geen evenement meer georganiseerd. Het bedrijf ontsloeg tijdens de coronapandemie flink wat personeel.

ONE Championship, de grootste vechtsport organisatie in Azië, kon volgende maand de gevechten hervatten. Zegt CEO Chatri Sityodtong maandag tegen AFP op maandag. Chatri Sityodtong sprak terwijl het in Singapore gevestigde bedrijf 20 procent van zijn personeelsbestand verminderde. Maar kondigde ook een financieringstoename van $ 70 miljoen aan van institutionele investeerders.

Hij zei dat ONE, dat events in Azië promoot in mixed martial arts, muay thai en kickboksen, volgende maand events plant in China. Maar ook Thailand en Singapore, afhankelijk van lockdown-maatregelen. Omdat coronavirus de professionele sport wereldwijd verwoestte, was ONE's laatste evenement eind februari in Singapore. En moest het een reeks evenementen in april en mei annuleren.

Coronapandemie

"Natuurlijk heeft deze omgeving het lastiger gemaakt om te werken. Maar ik ben altijd een optimist en ik geloof dat waar een wil is, er een manier is", zei Sityodtong telefonisch vanuit Singapore. "We kijken al naar volgende maand. Er is niets formeel aangekondigd. Ik kan je vertellen dat we heel hard werken om terug te komen", voegde hij eraan toe.

Sityodtong maakte de omvang van ONE's nu verminderde wereldwijde personeelsbestand niet bekend. Het LinkedIn-profiel van het bedrijf bracht het personeelsbestand tussen 201 tot 500 werknemers. Hij zei dat het banenverlies op "niet-essentiële" gebieden noodzakelijk was. Dit om het bedrijf te isoleren tegen een verwachte economische neergang. Ondanks de contante injectie van $ 70 miljoen.

Slechte tijden

"Buitengewone tijden vereisen een zeer ongebruikelijke voorzichtigheid om het bedrijf en de jarenlange levensduur te beschermen", zei Sityodtong. "Onze operationele veronderstelling is dat de wereldeconomie de komende 24 maanden zal blijven lijden. Maar mogelijk in de ergste wereldwijde recessie in de geschiedenis terechtkomt", voegde hij eraan toe.

Sityodtong zei dat ONE "in gesprek was met elke grote Aziatische regering. Om onze evenementen online terug te brengen." ONE Hero-gevechten, evenementen voor het hoofdkampioenschap. Deze zullen ook worden gehouden in Shanghai op 20 en 21 juni, zei hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws