Onderzoek: Hartschade gevonden bij atleten met milde symptomen van COVID-19 Nieuws
Nieuws

Onderzoek: Hartschade gevonden bij atleten met milde symptomen van COVID-19

Onderzoek: Hartschade gevonden bij atleten met milde symptomen van COVID-19

Het coronavirus blijkt een naar staartje te hebben. Zo kan het langer duren voordat een persoon hersteld dan bij een normale griep. Ook lijkt het hart en longschade te veroorzaken.

Tussen juni en augustus onderzocht de Ohio State University naar 26 atleten uit diverse sporten, die positief testten op COVID-19. Geen van de atleten had ziekenhuisopname nodig of kreeg een COVID-19 specifieke antivirale therapie. Geconstateerd werd dat COVID zijn sporen achterliet na een genezing,

Vechtsporters

Ook onder vechtsporters houdt het COVID-19 virus flink huis. Zo zijn er diverse topboksers, kickboksers en MMA-vechters besmet geraakt. Bijna 80 UFC-atleten zijn naar verluidt positief getest op COVID-19. Het totale aantal vechters dat besmet is geraakt is bedraagt al een paar honderd.

Volgens het onderzoek, ondergingen de atleten cardiale magnetische resonantie (CMR). Uit het onderzoek bleek dat vier (15%) CMR-bevindingen hadden die duiden op myocarditis en acht andere (30,8%) vertoonden late gadoliniumverbetering (LGE) zonder T2-elevatie, wat duidt op eerdere myocardletsel. Myocarditis is een ontsteking van de hartspier.

Longen

Symptomen van Myocarditis zijn onder meer "pijn op de borst, vermoeidheid, kortademigheid en afwijkend hartritme. Het onderzoek van de Ohio State University lijkt aan te tonen dat hartschade een punt van zorg is, voor atleten die positief testten op COVID-19. Zelfs als die atleten lichte symptomen of kortdurende infecties hadden.

Een ding dat de cijfers niet onthullen, is hoeveel van de vechters hart problemen hebben. Wel zijn er gevallen bekend van vechters die aangeven dat hun longcapaciteit flink is aangetast zoals UFC-vechter Khamzat Chimaev, die recentelijk met COVID-19 werd gediagnosticeerd.

https://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/mma-nieuws/ufc-verliest-top-headliner-gevecht-tussen-leon-edwards-en-khamzat-chimaev/

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws