Olympische Spelen: Deelname Badr Hari is voorlopig niet aan de orde Nieuws
Nieuws

Olympische Spelen: Deelname Badr Hari is voorlopig niet aan de orde

Olympische Spelen: Deelname Badr Hari is voorlopig niet aan de orde
Olympische Spelen: Deelname Badr Hari is voorlopig niet aan de orde

De afgelopen week is er veel te doen geweest over de deelname van topkickbokser Badr Hari aan de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo.

De Telegraaf kopte met het nieuws dat Badr Hari als bokser uit zou komen op de Spelen. Dat was groot nieuws. Echter bleek al gauw dat er slechts op oriënterend niveau gesproken is. Voorzitter Boris van der Vorst van de Nederlandse Boks Bond vertelt onze redactie zaterdag dat er met Badr zelf niet eens gesproken is.

"Het artikel in de Telegraaf heeft inderdaad heel wat teweeg gebracht. Je moest eens weten door wie wij zoal zijn benaderd over de deelname, waarover de meningen ver uiteenlopen. Wij hebben echter nog nooit met Badr zelf aan tafel gezeten. Er is alleen puur oriënterend met zijn trainer gesproken over kickboksers die met het Nederlands Kampioenschap boksen mee zouden kunnen doen. Dat zijn gesprekken, zoals die met meerdere trainers gevoerd worden. Toen ik woensdagavond benaderd werd door de journalist van de Telegraaf heb ik dat verteld en gevraagd even te wachten met publiceren, totdat er concreet nieuws zou zijn.”, zegt Van der Vorst.

Felle reacties

Uit de achterban van de Boksbond werd fel gereageerd op de kop in de Telegraaf, en via social media ook door veel anderen. Van der Vorst zegt hierover: "Oriëntatie op mogelijk bokstalent is in het kader van het topsportprogramma van groot belang. Daar hoort zorgvuldigheid bij. Het is duidelijk dat speculatieve publicaties daar niet bepaald bij helpen. Mijn doel is het boksen in een positief daglicht te zettenen de populariteit te vergroten. Dat er dan bij gebrek aan kandidaten voor specifieke gewichtsklassen, ook naar andere opties wordt gekeken, is noodzakelijk. In het verleden stapten boksers regelmatig over naar andere vechtsporten, terwijl omgekeerd tegenwoordig steeds vaker kickboksers ook graag willen boksen. Dat zie ik als een positieve ontwikkeling."

Van der Vorst heeft hier natuurlijk een (belangrijk) punt.
Volgens hem is de kans uiterst gering, dat Badr Hari zelf als bokser uit zal komen op de Olympische Spelen, maar de Boksbond is na de publicatie wel benaderd door een aantal gerenommeerde kickboksers voor deelname aan topboksen. "Dat was de bedoeling. Met die enorme publicitaire hausse van de afgelopen dagen was ik niet zo blij, maar dit zie ik als mooie ‘bijvangst’ van al die publiciteit."

Elkaar helpen

Er werd in het verleden veel geklaagd dat het boksen achterbleef bij het kickboksen. Als dat al zo zou zijn, waarom zou het kickboksen het boksen niet mee omhoog kunnen helpen? Er wordt in den lande ook gewerkt aan kickboksgala's waar tussentijds bokswedstrijden te zien zijn, die georganiseerd worden door de boksbond. Dit is in het verleden ook al gebeurd en wordt positief ontvangen. Op de Ben Bril Memorial-bokswedstrijden zijn al kickboksers in de ring getreden en dat was ook een groot succes.

De Boksbond staat in goed contact met de Vechtsportautoriteit, juist om de zaken op correcte manier te kunnen organiseren. Hoe het ook zij, de discussie over Badr Hari, kickboksen en boksen hoeft niet als negatief te worden gezien. Boksen is en blijft een mooie sport om naar te kijken en beoefenen. En hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Het zou mooi zijn als de neuzen dezelfde kant op komen te staan.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws