Nieuwe MMA Pro League zoekt vechters – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Nieuwe MMA Pro League zoekt vechters

Nieuwe MMA Pro League zoekt vechters

Voormalig HBO Sports executive Mark Taffet lanceert een nieuwe MMA-organisaite die probeert te putten uit traditionele pro-sporten, waarbij vechters in teams worden geplaatst om te vechten als groepen die verschillende steden vertegenwoordigen. De MMA Pro League start met haar eerste niet-uitgezonden evenement op 20 juli in het Hard Rock Hotel & Casino in Atlantic City, NJ (Amerika). De competitie zal vier extra kaarten bevatten in 2018 voordat ze in 2019 naar een achttien-systeem overstapten.

Nieuwe MMA Pro League zoekt vechters

Verbinding opbouwen tussen fans en vechters

“We lanceren de competitie in twee fasen,” vertelde Taffet aan ESPN’s Brett Okamoto. “Fase één is de periode tussen nu en eind 2018, waarin we de teams zullen vormen en ze één voor één uitrollen, zodat we tijd met elke stad kunnen doorkruizen en een verbinding kunnen opbouwen tussen fans en vechters. “In 2019 hebben we een volledig regulier seizoen en play-offs, vier teams uit het oosten en het westen en de oosterse divisie-kampioen wordt in de finale geconfronteerd met de Western Division-kampioen.”

Meerdere teams in diverse steden

Teams zullen bestaan ​​uit 12 vechters (10 mannen en twee vrouwen) in zes gewichtsklassen. Taffet hoopt teams op te zetten in onder meer New York, Florida, Texas en Californië. Het eerste evenement gaat over teams uit Pennsylvania en New Jersey, gecoacht door voormalig UFC-vechter Dan Miller en de Braziliaanse jiu-jitsu telg uit de familie Gracie, Daniel Gracie.

Uit en thuis vechten net als bij andere sporten

Try-outs voor vechters zijn gepland voor het eerste seizoen en worden gevolgd door een volledig opstartproces. Evenementen worden gehost op de locatie van elk team, waarbij de teams worden ingedeeld als thuis en uit vechtend. Taffet verliet HBO in 2015 na 25 jaar opbouwen van de boks divisie van het netwerk en zal worden vergezeld door CEO Hani Darwish, een oude MMA-promotor en eigenaar van een Braziliaanse jiu-jitsu academy.

Bekijk ook

VERBOD: UFC’er Benoit trillend op weegschaal, ziet gevecht verdampen

Ryan Benoit ging bijna letterlijk onderuit bij de officiële weging vandaag voor UFC Vegas 26

Blunder scheids kost ex-UFC’er Werdum winst PFL-debuut

Blunder scheids kost ex-UFC'er Werdum winst PFL-debuut

Kruipend door de ring: Leverstoot ‘KO’ vloert bokser

De licht zwaargewicht boswedstrijd was gepland voor zes rondes

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page