Nieuw dopingschandaal treft UFC, Fabricio Werdum betrapt! Nieuws
Nieuws

Nieuw dopingschandaal treft UFC, Fabricio Werdum betrapt!

Nieuw dopingschandaal treft UFC, Fabricio Werdum betrapt!

Youtube
Youtube

Officiële verklaring van de UFC

"De UFC-organisatie werd vandaag op de hoogte gebracht dat het Amerikaanse antidopingagentschap (USADA) Fabricio Werdum op de hoogte heeft gesteld van een mogelijke schending van het antidopingbeleid als gevolg van een steekproef buiten de wedstrijden om die op 25 april 2018 is verzameld. USADA, de onafhankelijke beheerder van het UFC Anti-Dopingbeleid, zal omgaan met het resultaat en de juiste beoordeling van deze zaak waarbij Werdum betrokken is. Volgens het UFC antidopingbeleid is er een volledig en eerlijk juridisch proces dat aan alle atleten wordt geboden voordat sancties worden opgelegd. Aanvullende informatie zal op het juiste moment worden verstrekt naarmate het proces vordert."

Werdum had de zwaargewicht titel lang inbezit

De 40-jarige Werdum (23-8-1, 11-5 UFC) stond voor het laatst in maart in de kooi, toen hij werd uitgeschakeld door Alexander Volkov. Hij had de zwaargewichtstitel van de UFC gedurende anderhalf jaar vanaf 2014-2016 in bezit, aanvankelijk door een interim titel te winnen door Mark Hunt te verslaan en vervolgens met een winst op Cain Velasquez. Hij raakte de titel kwijt toen hij werd verslagen door Stipe Miocic. Het gerucht ging dat Werdum deel zou uitmaken van de eerste UFC-show in Moskou in september, waar hij Alexei Oleinik zou treffen. Echter, de organisatie had het gevecht niet officieel aangekondigd, en het is zeker nu in gevaar met dit opduiken.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws