NEKKLEM: MMA-vechter getuigt in het proces dood George Floyd Nieuws
Nieuws

NEKKLEM: MMA-vechter getuigt in het proces dood George Floyd

NEKKLEM: MMA-vechter getuigt in het proces dood George Floyd

Donald Williams, een universiteitsworstelaar en getrainde MMA-vechter, die een toevallige getuige was van de verwurging door politieagent Derek Chauvin op George Floyd. Mag getuigen tijdens het proces waar Chauvin terecht staat.

George Floyd werd op 25 mei 2020 dusdanig in een nekklem genomen dat hij stierf aan de gevolgen. Sindsdien is er wereldwijde discussie of de nekklem wel toegestaan moet worden om te gebruiken door politieagenten en wetshandhavers.

Gestikt

Chauvin is hoofdverdachte in de zaak over de dood van Floyd, de advocaat van de politieagent was geen voorstander van de getuigenis door de MMA-vechter. Deze zou bevooroordeeld kunnen zijn en een oordeel velen terwijl hij geen medicus is.

Williams echter getuigde uit zijn expertise dat door de nekklem, de bloedtoevoer naar het hoofd en hersenen van Floyd werd afgesloten. Wat diens dood moet hebben veroorzaakt. De rechtszaak tegen Chauvin zal naar schatting meerdere jaren kunnen duren.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws