Naaktfoto's gelekt! Sexy vechter Paige jaagt op dieven Nieuws
Nieuws

Naaktfoto's gelekt! Sexy vechter Paige jaagt op dieven

Naaktfoto's gelekt! Sexy vechter Paige jaagt op dieven

Paige VanZant gaat achter piraten aan die haar seksueel getinte foto's hebben gestolen en verspreiden op het online platform Discord. VanZant vraagt een rechtbank, om de identiteit van personen die volgens haar haar auteursrechtelijk beschermde afbeeldingen en video's hadden gedeeld, vrij te geven.

Voormalig UFC-vechter VanZant heeft een winstgevend verdienmodel ontwikkeld door exclusieve inhoud te verkopen via haar persoonlijke website en andere platforms. Die inhoud omvat naakte afbeeldingen en -video's (tekst loopt door onder video).

Handen af

VanZant verklaarde al eerder meer te verdienen met haar bijbaantje als model dan met vechten. Het materiaal wat VanZant online zet achter een betaalmuur is beschermd door kopie rechten. Deze worden volgens de knappe blondine met voeten getreden en ze wil dan ook dat de online dieven aangepakt worden.

Op 15 oktober schreef Jason Fischer, een advocaat van VanZant, naar Discord. Hij deed dit om het bedrijf te informeren dat onbekende personen hun platform hadden gebruikt, om tientallen VanZant's auteursrechtelijk beschermde afbeeldingen te verspreiden zonder haar toestemming.

Geen respect

,,Dit auteursrechtelijk beschermde materiaal is zonder toestemming overgenomen van de fansite van mevrouw Vanzant (https://www.paigefanzant.com/) en is op dezelfde manier zonder toestemming gereproduceerd en gepubliceerd op Discord", schreef Fischer. ,,Daarom verzoeken we u met respect om het hierboven beschreven auteursrechtelijk beschermde materiaal van uw site/servers te verwijderen."

Of Discord de identiteiten van de online dieven vrij zal geven hangt af van de wetgeving. In ons land hebben diverse bedrijven geprobeerd dit soort rechtszaken te voeren, echter zonder succes. Onder andere internet provider geeft geen identiteiten vrij van haar abonnees.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws