Muay Thai legende Buakaw Banchamek schiet GLORY kickbokser te hulp – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Muay Thai legende Buakaw Banchamek schiet GLORY kickbokser te hulp

Muay Thai legende Buakaw Banchamek schiet GLORY kickbokser te hulp

Simon Marcus wil zijn GLORY Kickboxing-titel terug en heeft de hulp ingeroepen van Muay Thai-kampioen Buakaw Banchamek om de klus te klaren. Tegen huidig kampioen Alex Pereira komt Marcus binnenkort in actie op GLORY 58 in Chicago, 14 september aanstaande. Ondertussen traint de Canadees in een klein geïsoleerd dorp in de provincie Chiang Mai, Thailand. Daar traint hij met zijn beste vriend de Muay Thai legende Buakaw Banchamek.

Buakaw traint simon marcus
FOTO: Buakaw Village Facebook

Buakaw Village

In het bergachtige gebied van Chiang Mai, ligt het nieuwe Buakaw Village. Dit is de nieuwe sportschool van Banchamek waar menig bekende vechter komt om te trainen. Op een groot stuk land is een uitgebreide trainings faciliteit ontstaan, waar men de fijne kneepjes leert of wordt bijgeschaafd zoals Marcus.

De sportschool omvat verschillende gebieden en streeft ernaar zo zelfvoorzienend mogelijk te zijn. Gym Manager, Teerawat Yioyim, heeft lang geloofd dat een meer organische levensstijl zal leiden tot betere vechters. Zo verlieten hij en Buakaw de stad voor hun idyllische utopie, waar het paar de neiging heeft om fruit-orchideeën te kweken en rijstvelden te maken.

Geheim wapen

Ondanks dat hij al jaren met Buakaw heeft getraind, is dit de eerste keer dat Marcus de nieuwe locatie bezoekt. Daarvoor was Marcus zelfs naar Buakaw’s huis in Surin gereisd om te trainen en bezocht hij regelmatig Banchamek Gym in Bangkok. De komende twee weken leeft Marcus het leven van Muay Thai: trainen, eten, slapen en herhalen. Marcus gaat deze titel strijd in en ziet Buakaw als zijn geheime wapen voor succes. 14 september gaan we zien of de training bij Buakaw Marcus heeft geholpen.

Bekijk ook

NXT Hoogtepunten: Bijna alle vrouwenkampioenen bij elkaar & nieuwe cruisergewicht kampioen

Enkele dagen na de twee shows, NXT Take Over Stands and Deliver barste het strijdgeweld in de NXT weer los.

🎥 Koek Koek: YouTube bokser speelt vliegtuigje, zaterdag gehaktdag

Jake Paul gaat zaterdag de ring in tegen MMA-vechter Ben Askren

Sneller dan het licht: Tyson Fury toont handsnelheid

Tyson Fury bereidt zich voor op zijn eerste wedstrijd tegen zijn landgenoot Anthony Joshua

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page