Moord op beer: Ex-Glory kickbokser Daniel Ghita pikt het niet – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Moord op beer: Ex-Glory kickbokser Daniel Ghita pikt het niet

Moord op beer: Ex-Glory kickbokser Daniel Ghita pikt het niet

BERENDODER: Ex-Glory Daniel Ghita dient klacht in

Daniel Ghita, topkickbokser en inmiddels politicus neemt de moord op een beer in zijn land Roemenië
meer dan serieus. Afgelopen week schoot Prins Emanuel von und zu Liechtenstein, een neef van de Liechtensteinse vorst Hans-Adam II de grootste beer van Roemenië dood. Ghita komt nu in het geweer en dient een klacht in.

De beer genaamd Arthur die werd gedood door de prins was geen onbekende in Roemenië, de wereldpers dook dan ook op het doden van het dier. Arthur, de 17-jarige bruine beer die in een beschermd gebied midden in de Karpaten leefde blijkt per vergissing te zijn gedood. Activisten zeggen dat de prins bewust Arthur zou hebben gedood.

In maart kreeg de prins toestemming van het Roemeense ministerie van Milieu om een probleem beer af te schieten, deze veroorzaakte enorme schade aan boerderijen en moest worden gedood. Niet de probleem beer werd gedood, maar Arthur die geen problemen veroorzaakte en mensen meed. De prins betaalde naar verluidt 7000 euro voor de jacht vergunning.

Trieste zaak

Ghita zegt een klacht in te dienen omdat de prins met de dood weg lijkt te komen: ,,Dus nu weten we dat de prins van Liechtenstein niets zal overkomen voor het doden van een beer in beschermd gebied. Ik ga een klacht indienen bij de aanklager, kijken hoe dit mogelijk was. De voormalige topkickbokser die onder andere bij Glory in de ring stond, verklaart verder dat politici en zakenlui uit zijn land hun geld in Lichtenstein hebben gestald.

Gabriel Paun, president van de non-gouvernementele organisatie Agent Green zegt over het doden van beren in Roemenië. ,, De dieren staan onder bescherming van de Europese wetgeving. Maar de huidige wet is slecht, er zijn te veel grijze gebieden en het is voor trofeejagers makkelijk om naar Roemenië te komen.” Het laatste woord over de dood van Arthur is nog niet gezegd, of de prins ooit vervolgt wordt lijk zeer onwaarschijnlijk.

Bekijk ook

KIJKEN: UFC 264 Poirier vs McGregor 3 trailer gelanceerd

Er is een trailer vrijgegeven voor UFC 264, met als headliner het trilogiegevecht tussen Dustin Poirier en Conor McGregor

Adesanya houdt UFC-titel tegen Vettori in 5 ronden oorlog (video)

Aan het einde van het gevecht was het Vettori die er nog steeds van overtuigd was te hebben gewonnen.

Bruut geweld en zware knock-outs tijdens MMA-event in Mexico

Het Ikon 7 MMA evenement in LOS MOCHIS, Sinaloa, Mexico afgelopen nacht had een aantal stevige knokpartijen op het programma staan

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page