MMA-vechtster verliest bijna haar benen door populaire therapie (foto's)
Home / Nieuws / MMA-vechtster verliest bijna haar benen door populaire therapie (foto’s)

MMA-vechtster verliest bijna haar benen door populaire therapie (foto’s)

MMA-vechtster verliest bijna haar benen door populaire therapie (foto's)
FOTO: Instagram Athena Martinez

Athena Martinez kreeg afgelopen week de schrik van haar leven. Na 10 minuten koude therapie waren haar benen zwaar verbrand. Gevreesd werd voor amputatie.

Voor Athena Martinez, MMA-vechter bij Australian Top Team werd een koude therapie of cryotherapy bijna fataal. Na zes minuten bij -110 graden Celsius kon de 29-jarige haar ogen nauwelijks geloven: ,,Ik begon te huilen omdat ik bang was. Op dat moment voelde ik mijn benen niet meer. Mijn werelds stortte in.”

Operatie nodig

De Braziliaanse liep tijdens de cryotherapie ernstige brandwonden op aan beide benen. Cryotherapie is een populair middel voor atleten. En Cristiano Ronaldo zweert erbij. De therapie heeft tot doel spierpijn te voorkomen. Cryotherapie stimuleert ook de afgifte van testosteron, als voorbereiding op intensieve trainingssessies.

MMA-vechtster verliest bijna haar benen door populaire therapie
FOTO: Instagram Athena Martinez

Martinez zegt dat ze ‘constante pijn’ voelde na de behandeling van € 47. En dat ze haar benen een uur na de therapie nog kon voelen ‘branden’. Ze werd vervolgens naar het ziekenhuis gebracht en moest een ‘ledemaat sparende’ operatie ondergaan.

Ernstige situatie

,,Toen de doktoren het verband openmaakten, zeiden ze dat het er niet goed uitzag. Een van hen zei: ‘We moeten je zo snel mogelijk opereren, anders verlies je je benen'”, zegt Martinez.

,,Ik heb brandwonden tot 50 procent van mijn linkerbeen en 20 procent van mijn rechterbeen”, zegt Martinez. De mooie Braziliaanse hoopt dat ze voldoende herstelt om haar sport weer uit te oefenen.

Bekijk ook

Voormalig UFC-kampioen Rashad Evans (41) maakt rentree

Voormalig UFC-kampioen Rashad Evans breekt zijn pensioen af, vertelde zijn manager, Ali Abdelaziz gisteren, aan ESPN's Brett Okamoto.

VIDEO: Vechter neer na dodelijke elleboog en knie

Boksen met de blote vuist is inmiddels al geen unicum meer, MMA-vechten zonder handschoenen wel.

Conor McGregor uitgedaagd voor wedstrijd door bokskampioen

Julio Cesar Chavez Jr, moet de boksring nog in dit weekend tegen UFC-legende Anderson Silva, ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page