ONE Championship haalt oude rot van stal voor titelgevecht MMA Nieuws
MMA Nieuws

ONE Championship haalt oude rot van stal voor titelgevecht

ONE Championship haalt oude rot van stal voor titelgevecht
ONE Championship haalt oude rot van stal voor titelgevecht

Demetrious Johnson zal strijden voor de ONE Championship vlieggewicht titel in China. Hij is geboekt tegen Adriano Moraes in Singapore op 24 februari volgend jaar.

Het gevecht tussen Demetrious Johnson en Adriano Moraes was oorspronkelijk geboekt voor ONE: ‘Reign of Dynasties’ in Chongqing op 11 april. Dat evenement werd geannuleerd vanwege de Covid-19 pandemie.

Moraes heeft drie gevechten verloren, maar elke nederlaag was een omstreden split-decision. Hij is drievoudig ONE Championship-kampioen vlieggewicht, maar heeft de titel slechts twee keer met succes verdedigd. De Braziliaan heeft al meer dan een jaar niet meer gevochten. Sinds hij Geje Eustaquio versloeg bij ONE: ‘Hero’s Ascent’ om de titel terug te krijgen.

Recordhouder

Van september 2012 tot augustus 2018 was Demetrious Johnson de eerste wereldkampioen vlieggewicht bij de UFC. Door in die periode zijn titel elf keer met succes te verdedigen, is hij daarin recordhouder binnen de UFC.

Op 27 oktober 2018 werd Johnson geruild voor ONE Championship voor voormalig ONE kampioen weltergewicht Ben Askren. Johnson won vorig jaar de ONE vlieggewicht Grand Prix. Hij wordt algemeen aanvaard als de beste vlieggewicht vechter aller tijden na een glorieuze carrière in de achthoek.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws