MMA-vechter verteld; ik lag 5 minuten dood in de ring! - Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA-vechter verteld; ik lag 5 minuten dood in de ring!

MMA-vechter verteld; ik lag 5 minuten dood in de ring!

MMA-vechter herstelt na twee keer te zijn gereanimeerd! “Ik stierf vanavond in de kooi”

De Amerikaanse MMA vechter Clovis ‘CJ’ Hancock zegt dat hij tijdelijk “stierf” in de arena nadat zijn hart was gestopt, en hij aan nierfalen leed tijdens een gevecht afgelopen november. Het nieuws werd niet eerder groot naar buiten gebracht om privé redenen. Clovis ‘CJ’ Hancock stortte in tijdens een voorronde van de Legacy Fighting Alliance, een Amerikaanse mixed-martial arts-competitie in Texas, en moest nieuw leven worden ingeblazen door medisch personeel.

MMA-vechter verteld ik lag 5 minuten dood in de ring!

Twee keer gereanimeerd maar ik was 5 minuten dood

Volgens Hancock herstartte een paramedicus zijn hart twee keer nadat hij viel tijdens zijn gevecht in het Arena Theater in Houston. Nadat ze naar het ziekenhuis werden gebracht, diagnosticeerden artsen hem met nierfalen en uitdroging. Hancock vertelde dat hij goed herstelde nadat artsen hem acht zakken met een zoutoplossing hadden geïnjecteerd. “Ik stierf vannacht in de kooi”, postte hij op Facebook. “Mijn hart stopte en ik kreeg nierfalen, ze deden reanimatie en sloegen me twee keer met de defibrillator en brachten me terug”. “De dokter zegt dat ik niet opnieuw moet vechten. Ik ben kapot. Ik denk dat ik vanaf nu gewoon een coach zal zijn.”

Ernstige gevolgen van weight cutting

De 32-jarige zei dat hij een “hard weight cut” had ondergaan om zich te kwalificeren voor de strijd, waarvan hij zei dat die mogelijk tot zijn instorting heeft geleid. Op het moment van het weltergewicht gevecht woog Hancock 77kg (170 lb). Tijdens zijn herstel zei hij op Facebook dat: “Ik sneed te veel gewicht, mijn hart stopte en mijn nieren faalden. [Artsen] zeiden dat ik ernstig uitgedroogd was.”

MMA-vechter verteld; ik lag 5 minuten dood in de ring!

Ernstig nierfalen

De CEO van de Legacy Fighting Alliance, Ed Soares, zei dat Hancock ingestort is nadat hij een body-kick kreeg van zijn tegenstander, Charlie Ontiveros. “Nadat de schop was geland, was er een paar seconden vertraging, en toen stortte hij in de kooi in,” zei hij in een verklaring. “Onze cutman David Maldonado herkende het probleem meteen en gaf het medische team een ​​kooi. Ze waren in staat om CJ te reanimeren en te stabiliseren en brachten hem per ambulance naar het ziekenhuis, waar ze bepaalden dat hij nierfalen had gehad.”

Bekijk ook

Uniek 1 Miljoen MMA-event in Europa! 'Eerste in zijn soort'

Uniek 1 Miljoen MMA-event in Europa! ‘Eerste in zijn soort’

In totaal zullen 16 atleten deelnemen aan de reeks

Rauwe vleeseter 'Liver King' ontmaskert door MMA-kampioen

Rauwe vleeseter ‘Liver King’ ontmaskert door vechtkampioen

Liver King veroordeelde het gebruik van

Fury vs Chisora 3 voorspelling! Wie gaat winnen?

Fury vs Chisora 3 voorspelling! Wie gaat winnen?

Het is moeilijk om een voorspelling te doen voor de uitkomst van het gevecht

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page