MMA-vechter sterft aan Oekraïense front: 'Hij zou in Amsterdam vechten' Nieuws
Nieuws

MMA-vechter sterft aan Oekraïense front: 'Hij zou in Amsterdam vechten'

MMA-vechter sterft aan Oekraïense front: 'Hij zou in Amsterdam vechten'

Yegor Birkun, een Oekraïense MMA-vechter die mee zou doen aan de GAMMA Wereldkampioenschappen in Amsterdam dit weekend, is op 23 maart gesneuveld aan het front bij de stad Marioepol.

De Oekraïense MMA-vechter Birkun stierf tijdens de Russische invasie van de stad Marioepol. Birkun zou in de Nederlandse hoofdstad deelnemen, maar stierf op 23 maart terwijl hij de stad Mariupol verdedigde tegen het aanhoudende Russische militaire offensief.

Beruchte Azov eenheid

Zijn beste vriend die wel meedeed Volodymyr Izanskyi verteld verscheurd te zijn door het trieste nieuws. Dit koste volgens Izanskyi ook zijn wedstrijd die hij verloor dit weekend. ,,Het was de afgelopen weken echt moeilijk om me te concentreren op de competitie en te trainen", vertelde Izanskyi aan insidethegames.

Birkun diende als vrijwilliger bij het beruchte Azov bataljon wat zou bestaan uit nationalisten en Neo-Nazi's. Deze maakte in het verleden naam door hun gevechten in de Donbas tegen Russische separatisten. De eenheid werd opgenomen door het Oekraïense leger en gefinancierd.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws