MMA Vechter pleit voor gebruik Cannabis tijdens wedstrijden – Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA Vechter pleit voor gebruik Cannabis tijdens wedstrijden

MMA Vechter pleit voor gebruik Cannabis tijdens wedstrijden

Eryk-Anders pleit voor gebruik Cannabis tijdens wedstrijden
Youtube

Elias Theodorou’s volgende gevecht is tegen Eryk Anders op UFC 231 wat 8 december in de Scotiabank Arena in Toronto plaatsvindt, maar op dit moment is hij gefocust op een groter gevecht dat plaatsvindt buiten de kooi.

Met de legalisatie van cannabis in Canada voor zowel recreatieve als medicinale doeleinden die gisteren (woensdag) in werking trad, koos Theodorou dezelfde dag om een ​​achter de schermen proces te publiceren waaraan hij heeft gewerkt met het Amerikaanse antidoping agentschap (USADA) op hun medische marihuana-beleid voor atleten tijdens wedstrijden.

De Canadees hoopt een pionier te worden door de allereerste dispensatie voor therapeutisch gebruik (TUE) te krijgen voor een mixed martial arts-atleet onder USADA, waardoor hij cannabis in wedstrijden zou kunnen gebruiken.

Pleidooi

In een open brief pleit Theodorou in een gepassioneerd pleidooi voor USADA – het officiële antidoping agentschap van de UFC – om hem de vrijstelling te verlenen zodat hij bilaterale neuro pathische pijn in zijn polsen en elle bogen kan behandelen met medicinale cannabis tijdens de competitie.

De 30-jarige schrijft dat de pijnlijke aandoening hem “in een nadelige positie” heeft gebracht tegenover UFC-tegenstanders, waardoor hij gedwongen wordt medische cannabis te gebruiken die “bewezen heeft een effectieve behandeling te zijn”.

Neven effecten

Theodorou schrijft dat hij de afgelopen 17 maanden met USADA heeft samengewerkt en het antidoping agentschap heeft voorzien van meerdere voorbeelden, waaronder de werking van alle eerstelijnsmedicijnen, waarvan hij zegt dat deze bij hem “slopende neveneffecten” hebben veroorzaakt.

Het gebruik van cannabis is toegestaan ​​door USADA en verschillende atletiekcommissies buiten de competitie, maar wordt verbannen tijdens de wedstrijden. De vrijstelling zou Theodorou in staat stellen cannabis te gebruiken gedurende een specifieke periode.

Verboden

Jeff Novitzky, vicevoorzitter van Athletic Health and Performance van UFC, is gedurende dit proces een waardevolle hulpbron geweest voor Theodorou en heeft verduidelijkt waarom cannabis wordt verboden in competitie.

“Ik denk dat het misschien pijn wegnemen maar wel bij een atleet misschien wat meer schade kan toebrengen dan ze anders zouden kunnen ervaren, en dan denk ik dat het tweede criterium dat overeenkomt met het gezondheid een veiligheidsaspect is. “

Problemen

“Dus als er een gezondheids- en veiligheidsprobleem is van het feit dat een atleet een bepaalde substantie gebruikt tijdens het vechten, kan dit op de verboden lijst staan, dus ik denk dat het beide vakjes aantikt en het is de reden dat het verboden is. ”

Om die redenen was Theodorou verrast om te horen dat een atleet geen medicinale cannabis kon gebruiken, maar zou hij andere pijnstillers of opiaten mogen gebruiken”

Zelfs met een vrijstelling van USADA zou Theodorou dus niet helemaal geklaard zijn voor cannabisgebruik tijdens de wedstrijden.

Bekijk ook

‘Motherf*cker’: Autodief GEMEPT door UFC’er Derrick Lewis

De vechter moest in actie komen om te voorkomen dat een man in zijn auto in zou breken.

Spoedje: Fury vs. Wilder 3 op 24 juli in Las Vegas

Bob Arum, bokspromotor zegt dat Top Rank het Allegiant Stadium in Las Vegas heeft gereserveerd voor een derde Fury versus Wilder clash

Glory kampioen Alex Pereira geeft wereldtitel op

Alex Pereira en Artem Vakhitov zullen op 17 juli een herkansing met elkaar aangaan

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page