Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Zwaaien met geslachtsdeel: ‘geschorste MMA-vechter dient klacht in’

Zwaaien met geslachtsdeel: ‘geschorste MMA-vechter dient klacht in’

Zwaaien met geslachtsdeel: 'geschorste MMA-vechter dient klacht in'
Screenshot: McKenzie

Cody McKenzie heeft een andere versie van wat er gebeurde met betrekking tot de gebeurtenissen die ertoe hebben geleid dat hij een langdurige schorsing ontving van de Nevada Athletic Commission (NAC).

Vorige week woensdag kreeg de voormalige UFC-vechter een vier jaar durende schorsing opgelegd vanwege een incident dat op 14 september 2018 plaatsvond. Hij leverde een nep-urinemonster in bij de ant-doping commissie kort voordat hij de MMA-kooi in wilde lopen voor zijn gevecht op een Tuff-N-Uff evenement in Las Vegas.

Officials van de anti-doping commissie wilde dat McKenzie vijf minuten voor zijn gevecht een urine monster inleverde. Dit was tegen het zere been van de vechter die zich aan het voorbereiden was voor zijn partij.

Weigeren om te plassen

“Ze zeiden dat als ik niet vlak voor mijn gevecht in een beker zou plassen dit gevolgen zou hebben, ik kon niet plassen. Ik ben was  het warmlopen voor mijn gevecht. ” Vertelde McKenzie aan de pers.

Volgens McKenzie haalde een commissie lid zij geslachtsdeel te voorschijn en begon daar mee zijn richting op te zwaaien, terwijl hij riep dat het plassen in een bekertje toch niet zo moeilijk moest zijn.

Geen gevolgen

De vechter beweert dat er meerdere getuigen in de zaal waren, allen aangesloten bij de commissie, die de acties van de ambtenaar zagen. Daarom verwacht McKenzie niet dat de commissie iets aan de situatie zal doen ondanks het feit dat hij verschillende klachten via e-mail heeft verzonden.

 

Bekijk ook

UFC China: Dana White zet de aanval in op ONE Championship

Officials kondigden maandag aan dat de UFC haar Fight Night 157 zal houden in China op 31 augustus.

VIDEO: MMA-vechter Mellony Geugjes knokt zich door 1ste EFC wedstrijd

De Nederlandse MMA-vechter Mellony Geugjes vertrok recentelijk naar Zuid Afrika om mee te doen aan “The Fighter”.

UFC 240: Cris Cyborg accepteert uitdaging Felicia Spencer

De voormalige UFC-vedergewichtkampioen Cris Cyborg is sinds december 2018 niet meer in actie geweest.

REGIO NIEUWS UITGELICHT