Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Zwaaien met geslachtsdeel: ‘geschorste MMA-vechter dient klacht in’

Zwaaien met geslachtsdeel: ‘geschorste MMA-vechter dient klacht in’

Zwaaien met geslachtsdeel: 'geschorste MMA-vechter dient klacht in'
Screenshot: McKenzie

Cody McKenzie heeft een andere versie van wat er gebeurde met betrekking tot de gebeurtenissen die ertoe hebben geleid dat hij een langdurige schorsing ontving van de Nevada Athletic Commission (NAC).

Vorige week woensdag kreeg de voormalige UFC-vechter een vier jaar durende schorsing opgelegd vanwege een incident dat op 14 september 2018 plaatsvond. Hij leverde een nep-urinemonster in bij de ant-doping commissie kort voordat hij de MMA-kooi in wilde lopen voor zijn gevecht op een Tuff-N-Uff evenement in Las Vegas.

Officials van de anti-doping commissie wilde dat McKenzie vijf minuten voor zijn gevecht een urine monster inleverde. Dit was tegen het zere been van de vechter die zich aan het voorbereiden was voor zijn partij.

Weigeren om te plassen

“Ze zeiden dat als ik niet vlak voor mijn gevecht in een beker zou plassen dit gevolgen zou hebben, ik kon niet plassen. Ik ben was  het warmlopen voor mijn gevecht. ” Vertelde McKenzie aan de pers.

Volgens McKenzie haalde een commissie lid zij geslachtsdeel te voorschijn en begon daar mee zijn richting op te zwaaien, terwijl hij riep dat het plassen in een bekertje toch niet zo moeilijk moest zijn.

Geen gevolgen

De vechter beweert dat er meerdere getuigen in de zaal waren, allen aangesloten bij de commissie, die de acties van de ambtenaar zagen. Daarom verwacht McKenzie niet dat de commissie iets aan de situatie zal doen ondanks het feit dat hij verschillende klachten via e-mail heeft verzonden.

 

Bekijk ook

Conor McGregor hint op snelle comeback in 2019

Foto: Twitter Het lijkt erop dat de voormalige UFC lichtgewicht en lichtgewicht kampioen Conor McGregor ...

ONE Championship: 'Anthony Engelen maakt snel einde aan tegenstander'

ONE Eternal Glory: knock-out koning Anthony Engelen vecht MMA-partij in Januari

Er zijn nog drie partijen toegevoegd aan ONE: ‘Eternal Glory’, allemaal met Indonesische of in ...

President Donald Trump: ‘MMA-gevecht tussen Holloway en Ortega het beste ooit’

Het UFC 231 main event tussen Max Holloway en Brian Ortega werd alom geprezen. En ...