Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Voormalig kampioen Fabricio Werdum is klaar met de UFC

Voormalig kampioen Fabricio Werdum is klaar met de UFC

Nieuw dopingschandaal treft UFC, Fabricio Werdum betrapt!
Youtube

Voormalig kampioen Fabricio Werdum heeft naar verluidt zijn ontslag ingediend bij de UFC. Werdum hoopt de banden met de organisatie te verbreken om elders te vechten, echter zit hij midden in een tweejarige schorsing.

Momenteel heeft Werdum een schorsing van twee jaar van de USADA aan zijn broek. Deze werd opgelegd na het positief testen op Trenbolone in April 2018. Werdum bevestigde donderdag dat hij de UFC heeft gevraagd zijn contract te beëindigen, zodat kan hij zijn carrière in een andere organisatie voort kan zetten.

Warm contact

“Mijn idee is om het juiste te doen, wat mijn contract met de UFC zou opheffen”, vertelde Werdum aan PVT in Brazilië. “Ali [Abdelaziz] is een manager die ons heel goed vertegenwoordigd. Hij heeft veel beroemde vechters, veel mensen, en hij is voor mij de beste manager op dit moment, degene met het beste directe contact met de UFC. “

Werdum zou 43 zijn tegen de tijd dat hij weer in aanmerking kwam om in de UFC te vechten in 2020, maar deze laten weten dat ze hem nog steeds zouden willen als zijn schorsing voorbij is.

Akhmat

Het is duidelijk dat Werdum liever eerder dan later vecht voor een andere organisatie, die niet de door USADA uitgedeelde schorsing hoeft te honoreren.

Geruchten gaan dat Werdum zich zou willen aansluiten bij Akhmat, de vechtsport organisatie van de nogal omstreden president Kadyrov. Werdum heeft warme contacten met Kadyrov dus een stap naar de Tjetjeense organisatie lijkt een logische.

Strijden

Werdum is niet de eerste vechter die het opneemt tegen de anti-dopingpartner van de UFC en uiteindelijk verzoekt om zijn contract te laten ontbinden met de organisatie.

Voormalig kampioen Josh Barnett deed hetzelfde nadat hij meer dan een jaar lang in een gevecht met USADA verwikkeld was over een positieve drugstest.

Vrijspraak

Barnett werd uiteindelijk vrijgesproken van enig vergrijp, maar de hele zaak liet een slechte smaak achter in zijn mond en hij vroeg om zijn ontslag, die later werd toegekend door de UFC.

Bekijk ook

Kritiek op Veronica: ‘ninja’ knock-out redt UFC uitzending

Screenshot Er was de afgelopen periode flink wat commentaar op de uitzendingen van de UFC ...

UFC Nashville: Ninja knock-out van Pettis op Thompson

UFC Nashville: Ninja knock-out van Pettis op Thompson

Een waanzinnige knock-out in de hoofdwedstrijd tijdens UFC Nashville heeft de MMA-wereld doen schudden. Anthony ...

MMA-vechter opgepakt voor moordplan op ex-vrouw

MMA-vechter opgepakt voor moordplan op ex-vrouw

MMA-vechter en BJJ coach Nathan Homme werd in Wisconsin gearresteerd met spuiten, handboeien, kaarten, latexhandschoenen, ...

REGIO NIEUWS UITGELICHT