Home / Nieuws / MMA NIEUWS / VOETJE STAMPEN: Kamaru Usman overheerst Jorge Masvidal

VOETJE STAMPEN: Kamaru Usman overheerst Jorge Masvidal

Het gevecht tussen Kamaru Usman en Jorge Masvidal kwam op korte termijn tot stand. Masvidal viel op laatst moment is voor Gilbert Burns.

Op slechts 6 dagen voor het gevecht zei Jorge Masvidal ja tegen Kamaru Usman. Het gevecht tijdens UFC 251 op Yas Island, Abu Dhabi kon alle kanten op gaan. Masvidal die bekend staat als een snelle knock-out artiest is geen horde die je snel neemt.

Usman die getraind had op Burns leek het zekere voor het onzekere te nemen. Staand vechten tegen een straatvechter al Masvidal is niet wat de kampioen in gedachten had. Usman nam Masvidal dan ook een paar keer mee naar de grond.

Voet kapot trappen

Toch wist Masvidal zich uit de benarde posities te wringen en kwam gevaarlijk uit de hoek. In de 3e ronde werd het ven spannend toen Usman Masvidal onder de gordel raakte. De scheids had even moeite om beide knokkers uit elkaar te houden. Toen het gevecht weer een aanvang nam ging Usman over tot waar hij vanaf het begin me bezig was.

Constant op de rechtervoet van Masvidal stampend gecombineerd met een linkerschouder stoot bleef Usman tegenstander Masvidal irriteren. De voet via Masvidal moet flink blauw zijn van het ‘voetje stampen.” Toch is deze techniek toegestaan. Het kwam aan op de laatste en 5e ronde waar Usman toch de sterkere bleek. De partij eindigt met het houden van de UFC titel door Usman via een unanieme beslissing overwinning op Masvidal.

Bekijk ook

CORONAGEVAL: Trainingen Nederlandse Judo selectie afgelast

Een positief coronageval in nationale judo selectie is de oorzaak dat de trainingen voorlopig stil ...

Bokslegende Wladimir Klitschko doet waarschuwing uitgaan

Hij stond jaren aan de top van het boksen, Wladimir Klitschko. Nu doet de voormalige ...

$1 MILJOEN UITDAGING: MMA-vechter vs boks YouTuber

Bellator MMA vechter Dillon Danis stuurt een uitdaging van $ 1 miljoen naar YouTuber Logan ...

Tekst kopi├źren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page